Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
 agaata_92
Hej ludzie, czy komuś z Was w aptece także powiedzieli, że UE uznała dziegieć za rakotwórczy i go wycofali i nie będzie można dostać już leków, w których składzie jest dziegieć? Jestem załamana, bo szampon Polytar Liquid bardzo mi pasował a tu się dowiaduję, że już go nie kupię..
Awatar użytkownika
 Paweł
Też doszły mnie słuchy, że Polytar Liquid nie jest już dostępny. Ale są inne preparaty dziegciowe. Możesz sprawdzić co mają w ofercie na http://bioarp.pl
Ponadto dostaniesz też specyfiki dziegciowe: Cocois, Prodermina, Exorex Lotion. O tych wiem, ale pewnie jeszcze inne się znajdą.
 agaata_92
dzięki za info :) babeczka w aptece mnie nastraszyła, że niby leki z dziegciem ogólnie wycofują, ale mam nadzieję, że jest źle poinformowana, bo to by była katastrofa :totalshock:
 euterpe
Mam jeszcze trochę w butelce ale faktycznie zniknął z aptek internetowych :( Szkoda. Jest jeszcze szampon Joanna z dziegciem ale stężenie pewnie minimalne chociaż używam.
 Katarzyna 2000
Witam
Napisze coś o dziegciu, pochodzę z polski z zakątka gdzie wrony latają do góry dupami a świat się kończy , w moim domu rodzinnym zawsze były konie , smarowałam razem z moim tata konie dziegciem od komarów i owadów latem jak i jakieś rany etc ,jak dostałam łuszczyce dawno temu to jakiś lekarz powiedział mojej mamie aby spróbowała smarować to dziegciem i pomagało ale to było 34 lata temu i dzisiaj nikt nie korzysta z takich środków prymitywnych tak myślę ? , wiec na pewno dziegieć można kupić w sklepach dla zwierząt, hodowlanych, weterynaryjnych , nie wiem jak wymieszać taki dziegieć z szamponem żeby zadziałał jakie proporcje , sama używałam jakiś okres polytaru i wiem na 100 % ze to taki sam dziegieć tylko jakoś jakby rozcieńczony w mniejszym stężeniu wklejam to tutaj ale na pewno można kupić tez małe opakowania
http://www.hodowlany.pl/i354_Dziegiec__ ... kowej.html
 Basieńka44
Katarzyna super info jak dla mnie :D :D