Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
 Katarzyna 2000
Witam cie Antonio
Tak wyjaśniam powód ''jednak lekarze chętniej serwują mi lampy ( 25 naświetlań) niż sterydy, ale co kraj to obyczaj'', bo ja mieszkam w Norwegii i tu jest tez taka polityka ze lepsze lampy niż sterydy, maści etc , chociaż ja przeszłam wszystkie etapy leczenia tutaj i obecnie jestem na leczeniu biologicznym :) i myślałam ze to tylko tutaj jest taka polityka z tymi lampami
dziękuje bardzo
pozdrawiam
Awatar użytkownika
 antonia
Co najbardziej sobie cenię w leczeniu, to czas, który lekarze poświęcają pacjentom i ich życzliwość w stosunku do pacjenta. Nigdy nie spotkałam sie tutaj z brakiem zainteresowania ze strony lekarza, wprost przeciwnie, nawet chętnie rozmawiają o sprawach prywatnych, pozornie nie dotyczących choroby. Pacjent po wizycie lekarskiej czuje się komfortowo, uspokojony i wyluzowany a to przecież jest bardzo ważne dla osiągnięcia polepszenia stanu zdrowia. Wszyscy pacjenci traktowani są bardzo sympatycznie, do lekarzy mówi się po imieniu, nie czuje się żadnego dystansu między lekarzem a pacjentem. Nie do pomyślenia w Polsce. :)
Awatar użytkownika
 szater
Katarzyno smiem watpic w to ze stosowałas Daivobet :surprised: (jest on dostepny raczej na terenie Polski lub Rosi) jezeli juz to DOVOBET....a jezeli nawet bys go zastosowała to nie ma opcji aby nie zadziałał....pomimo wszystko to jednak jest w nim steryd...sadze że pomyliłas Dovobet z Dovonexem....ten ostatni jest własnie bez sterydu i niestety nie na wszystkich działa....pozdrawiam

PS
Orzeł to co ci podpowiadam to z własnego doswiadczenia,wieloletniego zreszta :P Mam duze doswiadczenie w kontakcie z takimi lekami jak Sorel Plus,Daivonex czy Dovonex a takze Dovobet(Daivobet) w każdym znich podstawowym skladnikiem jest kalcipotrium( w tyj oststniej masci dodany jest steryd) i niestety tak działa on na skóre ze bardzo ją wysusza,na delikatnych czesciach ciała-np.dłonie dochodzi do pęknięc skóry i są duże problemy.Ja musiałam najpierw natłuscic lekko dłonie a po 30 min dopiero nakładałam masc....pani lekarz proponuje popróbowac smarowania bez starannego nawilzania i natłuszczania.....wtedy bedzie wiedziała o czym mówimy xd
 Katarzyna 2000
Witam
Do Szater, proszę mnie nie poprwiac bo wiem co napisałam i co pisze stosowalnym daivobet przez 3 miesiące, tubki w Skandynawii nie są okrojone tak jak w Polsce zamiast tubek 25g tu się przepisuje takie 120g ( mam jeszcze w domu 2 takie tuby ) od 3 lat jestem na dermovate ,a raczej byłam. , teraz jestem na enbrelu zastrzykach biologicznych , na łuszczycę choruje od 7 roku życia , wiec mam już jakieś doświadczenie , nie rozumie tylko jednego dlaczego tak trudno jest zrozumieć ze to co pomaga jednym możne szkodzić albo nie działać u innych
 Katarzyna 2000
dzięki Antonia, czasami trudno uwierzyć ale tu lekarze są bardzo mili tak jak napisałaś i przyjaźni nie ma różnicy społecznościowej, a gdy jest to się jej nie odczuwa , dzięki za obronę, :D na tym wydawało bysie sympatycznym forum, jakże mylne. :devillaugh:
Awatar użytkownika
 antonia
Katarzyna 2000 pisze: na tym wydawało bysie sympatycznym forum
Kasiu, to forum jest sympatyczne, ale to jest forum, gdzie zawsze jakaś "wybitna, światowa, wszechwiedząca" będzie dowodziła swoich racji onieśmielając i zniechęcając młodzież do dyskusji.
Awatar użytkownika
 henia
Tak nieśmiało wspomnę tylko, że żyję w Polsce; leczę się u tutejszych lekarzy, i jakoś bardzo przyjemnie nam ta współpraca wychodzi. A leczę się u kilku specjalistów :geek:
Ludzi nie wolno tylko mierzyć jedna miarą :surprised:
Awatar użytkownika
 antonia
Prawie wszyscy tu obecni narzekają, lub opowiadają o spychoterapii tak bardzo popularnej w polskim lecznictwie, nie wszyscy lekarze tacy są, a Ty Heniu jesteś chyba ta jedna, jedyna, która tego nie widzi, albo w czepku urodzona :D
Awatar użytkownika
 szater
Katarzyna 2000 pisze:Witam
Do Szater, proszę mnie nie poprwiac bo wiem co napisałam i co pisze stosowalnym daivobet przez 3 miesiące, tubki w Skandynawii nie są okrojone tak jak w Polsce zamiast tubek 25g tu się przepisuje takie 120g ( mam jeszcze w domu 2 takie tuby ) od 3 lat jestem na dermovate ,a raczej byłam. , teraz jestem na enbrelu zastrzykach biologicznych , na łuszczycę choruje od 7 roku życia , wiec mam już jakieś doświadczenie , nie rozumie tylko jednego dlaczego tak trudno jest zrozumieć ze to co pomaga jednym możne szkodzić albo nie działać u innych
Wystarczyło grzecznie odpowiedziec tak jak ja grzecznie zapytałam bo zwatpiłam czy nie został pomylony,co BARDZO czesto sie zdarza,DAIVOBET-DOVOBET Z DAIVONEXEM-DOVONEXEM.Swoją droga stosowanie przez 3miesiące sterydu-bez efektu poprawy?pod okiem lekarza :surprised: u nas by lekarz conajmniej zmienił steryd :nomnom:

Jestem kolejna osobą w czepku urodzona,mam wspaniały kontakt ,zawsze fachowa pomoc i wsparcie u wszystkich specjalistów u których sie lecze.