W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
Witaj Henia, chodziło mi o ocet jabłkowy wczoraj wieczorem naczytałam sporo postów i utkwiło mi, że ktoś wyleczył nim łuszcz. glowy nie ty??? jak tak to podpowiedz czy używać tylko do spłukiwania włosów czy pozostawiać na dłużej.

Szukałam teraz tego postu ale nie moge go odnaleźć dodatkowo moja mała na kolanach dostaje wścieklizny :angry:
Witaj :D
Nie mam ł na skórze głowy xd
ale z tego co pamiętam, to Antonia(bo to ona tak go tu promuje w sensie u niej bardzo dobrze się sprawdza) ten ocet lekko podgrzewa i smaruje nim skórę głowy, pozostawiając na dłużej. Ale nie nerwuj się, pewnie niebawem nam tu ta zarobotana babunia wpadnie, i podpowie jeszcze raz, co i jak :D

W wątku Biaty jest musi ten przepis z octem dokładnie opisany.
antonia pisze:Biata, podpowiadam jeszcze raz, zapamiętaj sobie kolejność:

* Mycie włosów szamponem
* Płukanie
* Wcieranie octu w sórę głowy na kilka godzin
* Płukanie, osuszenie ręcznikiem
* Wcieranie olejku kokosowego w skórę głowy opuszkami palców(nie za dużo, żeby włosów zbytnio nie przetłuścić)
* Dobrze jest wykonać masaż skóry głowy palcami w celu dobrego rozprowadzenie olejku i lepszego ukrwienia skóry.
Już Ci kiedyś napisałam, że cieszę się bardzo, że jesteś taka cierpliwa i wytrwała.
Maść nagietkową możesz sobie łatwo zrobić w domu, oto link na sposób przyrządzenia

http://www.vismaya-maitreya.pl/naturaln ... arski.html

olejek kokosowy tłoczony na zimno:

http://www.google.pk+kokosowy+t%C5%82ocz&gs_l=img.1.0.0i24.52245.56011.0.60086.6.3.0.3.3.0.78.215.3.3.0...0.0...1c.1.ezmrDDM6ZvI&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=3dfea561037b408c&bpcl=35466521&biw=1366&bih=615l/search?q=olejek+kokosowy&hl=pl&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=WB-MULu-Ba2Q4gTXoIGYDg&sqi=2&ved=0CDMQsAQ&biw=1366&bih=615#hl=pl&tbm=isch&sa=1&q=olejek+kokosowy+t%C5%82oczony+na+zimno&oq=oleje[...]

No i koniecznie, całusy i uściski dla maluszka Twojego :*
Właśnie zakończyłam kąpiel w płatkach owsianych super sprawa Basieńka :D
Zastanawiają mnie moje zmiany bo łuski z nich poschodziły i chrostki zrobiły się lekko czerwone, przypomnę iż oprócz różnych kąpieli również w soli Bochenskiej i nawilżaniu skóry stosuję też smarowanie pastą cynkową na zmianę z linomagiem.
Podpowiedzcie mi proszę czy zejście górnej warstwy skóry (łuski) i lekkie zaczerwienienie wyprysków to dobry kierunek do zaleczenia?
Jak to u Was wygląda?
Ja wcześniej nie miałam Ł. na ciele tylko na łokciach i kolanach (było to dosyć dawno ) i nie pamiętam już jak to wyglądało w trakcie leczenia, zresztą wtedy szły na to maści sterydowe.
A tą paste to masz z kwasem salicylowym?????????????????
ja używam maści cynkowej w tubce łącznie z rumiankową bo tak mi lepiej działa
takie zmiany po kąpieli to normalka u mnie :D :D
później bledną
Nie nie zawiera ona kwasu salicylowego, wiec mogę się smarować :D :D
Więc chyba moje leczenie idzie w dobrym kierunku, choć dzisiaj moje zmiany swędzą mnie tak strasznie, że chyba zwariuję. Nie wiem czy to dobry objaw?

Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt !!!