Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
 sawiii
No wiec witam! Na imie mam Olek i chorowac zaczalem od niedawna tzn. jakies kilka miesiecy temu na skorze zaczely wychodzic roznego rodzaju plamy niekoniecznie wygladajace ciekawie. Dodam tez, ze moj Ojciec cierpi na luszczyce, takze bylem niemal pewien, ze odziedzicze po nim te chorobe. Pozdrawiam ^^
Awatar użytkownika
 Paweł
Witaj Olku :)

Pewności nie ma, że się odziedziczy łuszczycę, ale jest sporo prawdopodobieństwo, jeśli rodzic jest chory. Niemniej jednak witam jeszcze raz i mam nadzieję, że zostaniesz z nami na dłużej.
Awatar użytkownika
 iwona k
witaj Olku :) a czy masz zdiagnozowaną panią "ł"? coś więcej -czym się leczysz itd... :D
 sawiii
znaczy sie, pierwszy raz luszczyca wyskoczyla pokryla mi obszary 'tam gdzie plecy koncza swoja nazwe' i to ze 100 lat temu jak sie jeszcze do przedszkola chodzilo. Wowczas pamietam, ze bylismy z tym u specjalisty, ktory stwierdzil, ze jest to luszczyca i czym mnie tam leczyli ale nie pamietam co to bylo, jednak lusczyca ustapila i pojawila sie dopiero teraz. Wyglada to identycznie jak to, ktore ma Ojciec, jednak poki co z uwagi na sytuacje w jakiej sie teraz znajduje, nie mam mozliwosci odwiedzenia lekarza a co za tym idzie odpowiedniego zdjagnozowania i wypisania jakichkolwiek lekow. Jesli chodzi o leczenie to Ojciec czestuje mnie mascia Daivobet oraz (na glowie) MomeGalen lösung. to pierwsze nie daje zadnych efektow, natomiast MomeGalen jest jak dla mnie bardzo dobry.
Pozdrawiam ^^