Rozmowy na temat leczenia domowego, ziołolecznictwa, suplementacji, terapii niekonwencjonalnych.
 dora1000
Mam pytanie czy ktoś z Was pił sok z NOMI ??? Proszę o podzielenie się informacją. Cena jest bardzo wysoka, ale ma podobno dobre właściwości. Wzmacnia układ immunologiczny.
Dziękuję za wszelkie informacje.
Awatar użytkownika
 szater
Dora chyba chodzi ci o sok Noni...z Nomi mam ...meble balkonowe :oh:
Jezeli o ten sok oto link http://www.sokznoni.info/

Kolega jest dystrybutorem,jak mówi do ludzi to aż chce sie kupic a jak do mnie to niekoniecznie.
Powstało wiele róznych firm proponujacych różne specyfiki.Jak nie pomoga to chyba niezaszkodzą...byłam 6 lat dystrybutorem Herbalife ludzie wieszaja na tych preparatach psy...bo oceniaja ludzi którzy je sprzedaja ...ja wracam czesto(o ile mnie stac )do Herbalife...sama musisz spróbowac aby ocenic....
 dora1000
Szater tak chodzi o sok Noni :) . Czasami lubię coś przekręcić w tym jestem dobra. :oh:
Może twój znajomy ma możliwość troszkę taniej sprzedać ?? cena strasznie wygórowana powyżej 190 zł. Wiem że nie wyleczy pani Ł, ale może osłabi ten proces i wydłuży okres remisji. A znasz kogoś kto tego używał ??
Awatar użytkownika
 szater
...w interesach to niestety nie ma przyjaciól...on zaraz mi tu gadke o tym jak to mozna dostac taniej....czyli...zostan dystrybutorem....znam tych co pili ...poza lekkoscia wkieszeni tak samo przed jak i po ale....może u ciebie bedzie lepiej jak masz mozliwosc to pij i ...melduj o wynikach...żeby tylko nie było jak z moimi plastrami :devillaugh:
 dora1000
Wiesz Szater właśnie o to chodzi. Trzeba zdawać relacje. Na razie sobie nie kupię, ale może w późniejszym terminie. Teraz leczę zęby więc kasę zostawiam u dentysty.:ill: Na pewno zdam
relację. Słonko powiedz mi czy Ty używałaś Cerkogel ?? Jest to żel do wcierania w głowę , podobno skutecznie likwiduje objawy złuszczania i rogowacenia naskórka, wygładza i nawilża. Mam próbkę od lekarza. Mam zaczętą maść cocois ,nie używam wiec mogę oddać za darmo. Jeśli ktoś chętny to wyślę.
Awatar użytkownika
 szater
....jak ktos do wrednej czarownicy pisze SŁONKO....to ...swiat sie zmienia....kochanie znam preparaty rózne Cerkogel takoż samo jednak....on mnie całkiem nieprzydatny gdyż ponieważ ....łuszczyca głowe to akurat mi odpusciła.Ponieważ na ostatnim Walnym zebraniu Stowarzyszenia dostalismy niezliczona ilosc różnych próbek,podejrzewam ze ludzie beda testowac(własnie tez ten Cerkogel w różnych odsłonach...czyt steżeniach mocznika)i bedą nowe wiadomosci na temat nowych preparatów.Ja wszystkie te cudenka do skóry włosów testuje na synach oni maja takie zmiany poronne łuszczycy. :D
 dora1000
A gdzie macie swoje stowarzyszenie Słonko ?? U nas takiego nie ma. :(
Może powinnam założyć, tylko jak się do tego zabrać ??? Ludziom trzeba pomagać bo z doświadczenia wiem, że większość ludzi zamyka się z tym problemem w domu. Żal mi ludzi młodych , którzy co dopiero zaczynają dorosłe życie. Im jest bardzo trudno. Wiele z nich traci pracę, bo trzeba być dyspozycyjnym, a tu czasami trzeba z trzy razy do roku jechać do szpitala, a do tego wyraz twarzy ludzi zdrowych na naszą chorobę. Czuję że boją się z nami przebywać, uważają nas jak zarazę. Dlatego zdani jesteśmy sami na siebie. Szater ,skarbie jeszcze jedno. Czytam uważnie twoje posty i wiem że masz bardzo dużą wiedzę więc chętnie je czytam. Ale zdradź mi jedno czym Ty leczysz głowę swoich synów?? Na jak długo im pomaga jaki czas jest remisji.

Buziolki
Awatar użytkownika
 szater
Odpowiadam:
1.Stowarzyszenia nie trzeba zakładac juz istnieje w Polsce 5!innych nie znam ja naleze do
Ogólnopolskie Stowarzyszenie Chorych na Łuszczycę "Psoriasis" z siedziba w Bydgoszczy...jak chcesz wiecej informacji to wejdz na stronke:
www.stowarzyszenie.luszczyca.org.pl
2.moi synowie nie maja łuszczycy...maja poronne objawy...tak to sie madrze nazywa ...czyli pojawiaja im sie pojedyncze łuski,zaczerwienienia,swiad...taki ostrzejszy łupież.... w zaleznosci od stanu i mozliwosci(nie jest prosto z chłopakami :D ) wszystkie szampony te co na łuszczyce Polytar,emulsje Serboderm,czasem drozdzowa maske robie ale zbytnio nie ma takiej potrzeby..teraz stosuje :
Kertyol,Exomega cały zestaw preparatów Cerko(wejdz sobie na www.cerko.pl)te preparaty i wiele innych dostalismy własnie na walnym zebraniu.Oni te wykwity maja okazjonalnie i nie za duzo czasem...pod czapka chyba bardziej ich zaatakuje ale zbytnich problemów nie ma.Starszy syn czesciej ma tez takie wykwity na twarzy...jade wtedy Serbodermem ale czasem trzeba i p/grzybicze zastosowac-że tak powiem patrze diagnozuje i w zaleznosci od potrzeb stosuje. :*
Awatar użytkownika
 Paweł
Soku z noni to nie piłem i jakoś raczej nie zamierzam, choć ciekawi mnie jak to smakuje :P

Co do preparatów cerko to ich głównym działaniem jest właśnie działanie złuszczające i usuwające zrogowaciały naskórek. Stosowałem kiedyś Cerkosol 10. W sumie dobrze nawilżał i złuszczał. Łusek żadnych nie miałem, ale szybko się wchłaniał.
 ankha
Temat juz pewnie nieaktualny ale tak sie sklada, ze posiadam sok z Noni firmy NATURAL STYLES. Wiele czytalam na ten temat i nabylam specyfik w aptece. Kosztowal okolo 100zl, wiec niechudo i szcerze mowiac zaluje zakupu. Byc moze jest rewelacyjny, byc moze potrafi zdzialac cuda- nie stosowalam go nigdy dluzej niz 2 dni, poniewaz na 3 dzien mialam odruch wymiotny. Ma odrazajacy zapach i smak. Moja mama reagowala na NONI dokladniie tak samo jak ja. Nie polecam :nomnom: