Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
 Henryk56
Witam i polecam na łuszczycę głowy szampon VICHY DERCOS dostępny w aptekach na opakowaniu musi być napis „MIT SELENIUM DS* +COHESYL+VITAMIN PP „,JEST REWELACYJNY.Po kilku użyciach na głowie nie mam żadnych zmian.Ale na początku łusek pozbywam się stosując WAZELINĘ BIAŁĄ,w leczeniu czerwonych placków na głowie pomaga mi też „NOVATE” maść w tubkach po 30g (tylko na receptę).
Natomiast łuszczycowe zapalenie stawów miałem w rękach,będąc w sanatorium Busko-Zdrój pomogli mi okładami -GORACEJ PARAFINY,po 10 zabiegach ustąpiło,od tego czasu a mineło już 15 lat,na stawy nie narzekam.Powodzenia w leczeniu i sądzę,że pomoże jak mi :)
 euterpe
Okład z parafiny ma takie działanie lecznicze jak woda z Lichenia :D A Novate uwielbiam ale to najmocniejszy dostępny steryd więc działać musi a na tym forum jest zakazany :cool:
 Basieńka44
euterpe pisze:Okład z parafiny ma takie działanie lecznicze jak woda z Lichenia :D A Novate uwielbiam ale to najmocniejszy dostępny steryd więc działać musi a na tym forum jest zakazany :cool:
ja widzę cały dział poświęcony na tym forum takiemu leczeniu
leczenie-tradycyjne/
każdy ma wybór co chce stosować a sterydy nie są zakazane a niezalecane tylko :D :D
 olka18092
Ja osobiście stosuje szampon dziekciowy nie ma on pięknego zapachu ale za to skutki są rewelacyjne. Jak to się mówi najlepsze są najgorsze lekarstwa. Kosztuje on ok 12 zł.Nie musze stosować żadnych maści kiedy nim myje, ale raz za czas też nie zaszkodzi. Nparawde z czystym sumieniem polecam :)
 Plinka
Olka możesz podać nazwę tego szamponu? Ja używam POLYTAR a teraz kupiłam jeszcze tez dziegciowy prodykcji Rasyjskiej (jeszcze nic o nim powiedzieć nie mogę bo raz użyłam, zapach ma łagodniejszy ale to może gorzej bo chyba mniej dziegciu ma :) ale też jakieś zioła zawiera to zobaczymy). W moim przypadku to szampon w zasadzie odgrywa drugoplanową rolę, zauważyłam, że najlepiej działa jak przed umyciem na kilka godzin nałożę maseczkę (żółtko, olej rycynowy, sok z cytryny, drożdże na to reklamówka :) ) potem mycie w owych szamponach i teraz testuję po myciu jeszcze ocet jabłkowy.
 Basieńka44
zauważyłam, że najlepiej działa jak przed umyciem na kilka godzin nałożę maseczkę (żółtko, olej rycynowy, sok z cytryny, drożdże na to reklamówka ) potem mycie w owych szamponach i teraz testuję po myciu jeszcze ocet jabłkowy.
Plinka
Jakie efekty możesz opisać?????????? :D
 Plinka
Efekt: łatwiej oddzielająca się łuska, skóra jakby lepiej nawilżona, mniej swędzi. Mam nadzieję, że przy systematycznym stosowaniu (bo z tym bywało różnie :D ) plus jeszcze ten ocet jabłkowy bedzie jeszcze lepiej.
 Basieńka44
Plinka pisze:Efekt: łatwiej oddzielająca się łuska, skóra jakby lepiej nawilżona, mniej swędzi. Mam nadzieję, że przy systematycznym stosowaniu (bo z tym bywało różnie :D ) plus jeszcze ten ocet jabłkowy bedzie jeszcze lepiej.
A cytryna nie wysusza skóry??????
 Plinka
Nie, nie wysusza właśnie, ja troszkę tylko wyciskam bo rzadkie się robi a musi być bardziej papkowate.