W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
 wodniczka87
Witam Was.
Chciałam wam się zapytać, czy po leczeniu cygnoliną, które skończyłam w sierpniu mogę teraz lekarza prosić o ponowne przepisanie? Cygnolina mi pomogła, ale nie zniknęły wszystkie zmiany i stąd moje pytanie czy mogę znowu się nią leczyć czy lepiej próbować czegoś nowego? Po cygnolinie miałam do natłuszczania maść z cholesterolem i witamina A, a później krem Mediderm, ale od tego oczywiście mi zmiany nie poznikają. ;) Bardzo proszę o jakieś podpowiedzi bo czeka mnie kolejna wizyta u lekarza :P
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
 henia
Witaj :)
wodniczka87 pisze:[...]Cygnolina mi pomogła, ale nie zniknęły wszystkie zmiany i stąd moje pytanie czy mogę znowu się nią leczyć czy lepiej próbować czegoś nowego?[...]
W stosowaniu maści leczniczych w tym cygnoliny, nie obowiązują jakieś szczególne prawidła co do powtórnego ich/jej stosowania.

W/g mnie nie dokończyłaś poprzedniego leczenia(cygnolinę powinnaś stosować dotąd aż zmiany łuszczycowe znikną całkowicie), i to może być głównym powodem tak szybkiego ich ponownego powrotu.

Jaką cygnolinę stosowałaś w sensie stężenie? według jakiej metody w sensie czas trzymania jej na skórze? przez jak długi okres czasu, ostatnio nią leczyłaś się?

Czy tak czy tak, sprawę powinnaś przegadać ze swoim lekarzem prowadzącym, i to nie tylko ze względu na receptę. Może potrzeba zmodyfikować skład lub stężenie cygnoliny, w dalszej Twojej terapii nią? Powodzenia :)
 wodniczka87
Chodzi o to, że tam gdzie stosowałam cygnoline to nie mam żadnych zmian. Pojawiły się one w innym miejscu. Stosowałam Pastę Farbera w stężeniach od 0,1 do 0,5 i lekarka stwierdziła, że silniejszej już zapisać nie może bo za gorąco było ;) stosowałam ją raz dziennie i nakładałam na 2 godz. Teraz się zastanawiam czy ponownie o cygnoline nie poprosić skoro pomogła na poprzednie zmiany.