W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
 Plinka
Czy ma ktoś doświadczenie z kąpielami w słomie owsianej? Ja sobie wczoraj zafundowałam taką i zastanawiam się czy po takiej kąpieli trzeba się natłuścić/nawilżyć czy pozostawić skórę "bez niczego"? Ja zastosowałam olej okosowy. Jak długo brać taką kapiel i jak często, żeby było najbardziej optymalnie? I jeszcze z innej beczki, robię również eksperymenty z octem jabłkowym i maścią nagietkową tzn. wybrałam pojedyńcze zmiany do wypróbowania tych specyfików. Nie mam doświadczenia z takimi naturalnymi metodami leczenia i dlatego zastanawiam sie jak długo należałoby smarować, żeby stwierdzić poprawę ewentualnie przerwać i próbować czegoś innego?
Awatar użytkownika
 antonia
Ja pomimo, że mam słomy owsianej pod dostatkiem to jednak wolę kąpać się w płatkach. Stosuję kąpiele codziennie, naprzemiennie - raz płatki+sól+olej, następnym razem zioła, różnie, jak mi wygodniej. Poza tym smaruję zmiany maściami - nagietkową lub cocoisem albo maścią z wit.A, na zmiany. Skóra u każdego reaguje inaczej i trudno powiedzieć w jakim czasie powinna nastąpić poprawa. Obserwuj u siebie i kontaktuj się z nami w razie potrzeby. :)
 Basieńka44
Plinka pisze:Czy ma ktoś doświadczenie z kąpielami w słomie owsianej? Ja sobie wczoraj zafundowałam taką i zastanawiam się czy po takiej kąpieli trzeba się natłuścić/nawilżyć czy pozostawić skórę "bez niczego"? Ja zastosowałam olej okosowy. Jak długo brać taką kapiel i jak często, żeby było najbardziej optymalnie? I jeszcze z innej beczki, robię również eksperymenty z octem jabłkowym i maścią nagietkową tzn. wybrałam pojedyńcze zmiany do wypróbowania tych specyfików. Nie mam doświadczenia z takimi naturalnymi metodami leczenia i dlatego zastanawiam sie jak długo należałoby smarować, żeby stwierdzić poprawę ewentualnie przerwać i próbować czegoś innego?
Słoma owsiana wspomaga bardzo leczenie powinno się ją stosować nie częściej jak dwa razy w tygodniu przy zmianach lekkich
jak mam gorsze zmiany co dzien
po takiej kąpieli należy iść od razu do łóżka najlepiej wtedy działa
Maść nagietkowa to naturalny specyfik zaszkodzić nie zaszkodzi (jak nie ma uczulenia na nagietek) a pomóc może wiele nie ma ograniczeń do jej stosowania ja stosuje jak widzę potrzebę tzn skóra robi się sucha
od octu specjalistka antonia lepiej wyjaśni :D :D
 Plinka
Dziewczyny a jak kąpiel z płatków owsianych przyrządzacie, ja sobie rozgotowałam i wlałam wszystko do wanny ale trochę roboty z wyciąganiem :D ciekawa jestem jak to Wy robicie? Aaa... jeszcze mi powiedzcie czy po takiej kapieli można się natłuszczać czy lepiej zostawić w spokoju?
 Basieńka44
Ja po kąpieli takiej od razu nie natłuszczam po ok godzinie dopiero i nie wycieram się do sucha :D
Wolę słome razem z ziarnem jak płatki nie ma problemu ze spuszczaniem wody :D