W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
Witam, mam pytanie.

Przeczytałem na jednym z forum, że na Łuszczycę bardzo pomagają różnego rodzaju olejki i maści.
Moje pytanie więc, czy ma ktoś może jakieś sprawdzone środki, coś, co Wam pomaga od dawna? Albo coś, co jest jakąś innowacją i również daje radę z łagodzeniem objawów?

I słyszałem jeszcze że pomagają kąpiele ze specjalnymi solami, bogate w minerały. Co o tym sądzicie?

Pozdrawiam wszystkich!
Marcin, musisz poczytać i sam się na coś zdecydować, w zależności od tego, jaki masz typ łuszczycy, czy na nic z leków nie masz uczulenia, czy masz łuskę, czy nie itd... Oleje są wskazane i od wewnątrz i od zewnątrz, zioła pomagają, dziegcie, analogi D3, kazdemu coś innego... Powodzenia w szukaniu swojego złotego środka! :D
Hej, Maści, kremy z zawartością minerałów z Morza Martwego jak najbardziej pomagają w leczeniu łuszczycy. Do tego jeszcze dodatkowo (wręcz obowiązkowo) należałoby dodać kąpiele z solami znad Morza Martwego. Nie od dziś wiadomo, że Morze Martwe (woda, sole, błoto) znakomicie leczy i ma świetny wpływ na wszelkie choroby skóry. Znajdź sobie na necie, wiem, że Dr Nona ma takie kosmetyki bazujące na tych minerałach. co najważniejsze są lecznicze. Leczenie wymaga cierpliwości, ale już niejedna osoba z tego się podleczyła. :) Pozdrawiam
 wistka
Czy ktoś z forumowiczów stosował reklamowane kremy i inne specyfiki dr Michaelsona? Mam ograniczoną ufność co do medialnych specyfików za astronomiczne ceny. Wiem, że to paskudztwo jest bardzo uperdliwe i krem na to, to coś niewiarygodnego! A może mi sie tylko wydaje....? Napiszcie jezeli macie inną opinię. Pozdrawiam. Wistka