Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
Awatar użytkownika
 antonia
Nie bardzo wiem czy zmyjesz od razu szamponem, przecież to dosyć tłusta maść, dziewczyny po takich tłustościach używały płynu do mycia naczyń, ja wolała bym zmywać szamponem i do płukania dodawać ocet jabłkowy, który także ma właściwości lecznicze. Nie można nigdy nikomu podsunąć gotowej recepty na pozbycie się łuszczycy, każdy reaguje inaczej na te same leki i każdy powinien sam wypróbować co mu pomaga najbardziej. :D
Awatar użytkownika
 Paweł
Cocois jest najsilniejszą maścią dziegciową, która jest dostępna gotowa. I można sobie nim spokojnie zaleczyć zmiany do końca. Jestem tego żywym dowodem i nie tylko ja (a miałem sporo zmian). Oczywiście wiadomo, że nie na każdego to działa, a niektórzy mogą źle tolerować dziegcie czy też kwas salicylowy w tej maści.

Exorex ma przynajmniej ponad dwukrotnie mniejsze stężenie niż Cocois.

A prodermina to maść robiona i w zależności od składu może mieć mniejsze stężenie lub większe niż Cocois.
 Plinka
Jak na razie wytrwale smaruję :D , nie mam żadnych podrażnień po COCOIS, zmiany się nie zaostrzają jak zwykle u mnie po zaprzestaniu sterydów więc dla mnie to juz jest dużo. Dzisiaj robię zapas płatków owsianych i zaczynam dodatkowo kąpiele. A dietka musi troszkę poczekać (za dużo imprez rodzinnych w najbliższm czasie :) ).