W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
BIATA pisze:A jak się spłuczę wodą ciepłą samą bez szmponu to nie będzie czuć??
Nie powinno ale sprawdź jak to u ciebie zadziała :) :)
 BIATA
Witam. Długo nic nie pisałam ale nie myślcie że jak nic nie pisze to czyli tu nie zaglądam bo tak nie jest, śledzę to forum bardzo często :D moje leczenie myślę że idzie w dobrym kierunku, na razie opiszę jak to jest a w weekend na pewno postaram się wrzucić zdjęcia otóż jeśli posmaruję się rano i zmyję tą proderminę to zmiany są czerwone jak i również skóra na obkoło , a jeśli spojrzę na te zmiany wieczorem lub znów rano przed smarowaniem to one super wyglądają czasem są tak blade że nie wiem gdzie je smarować, no ale po smarowaniu jednak się zaczerwieniają.
Awatar użytkownika
 antonia
Witaj Biata, cieszy mnie, że sama widzisz zmianę u siebie.Jeśli możesz, to wstaw zdjęcia przed i po smarowaniu. Kiedy się natłuszczasz i czym? :)
 BIATA
Natłuszczam się Melkfettem od Heni a nawilżam medidermem lub maścią z wit A ochronna lub maścią z nagietka zależy co mam pod ręką ale przeważnie medidermem, już kiedyś pisałam kiedy to robię ale przypomnę bo za pewne nie pamiętacie :) jeśli pracuję na ranną zmianę to przychodzę z pracy około 15 na 2 lub 3 godziny lub trochę dłużej nakładam proderminę potem się kąpie i natłuszczam(Melkfett) potem rano wstaje przed pracą i nawilżam (mediderm)i przychodzę z pracy i prodermina i tak w kółko przez tydzień, potem jak mam na po południe do pracy to przychodze po 22 smaruję się na całą noc proderminą rano wstaję kąpię się i natłuszczam, około 12 nawilżam i do pracy idę potem przychodzę i prodermina itd nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam ale może zrozumiecie, więc w sumie tylko raz dzieńnie nawilżam skórę i natłuszczam nie mam więcej na to czasu.
A w weekend na pewno wstawię zdjęcia.
No a czasem jak już mi się nie chcę na całą noc smarować bo przychodzę zmęczona z pracy i jest już póżno więc rano wstaję i przed pracą mam proderminę na sobie 2 godziny ale to rzadko tak robię( ale to tylko jak pracuję na po południe tak robię i jak jestem już zmęczona po pracy ale tak jak wspomniałam wcześniej rzadko tak robię ale w tym tygodniu zdarzyło mi się ze dwa razy. Dlatego tamten mój post był że rano patrzę na zmiany i są ładne a po smarowaniu zaczerwieniają się bo akurat wtedy nie chciało mi się na noc smarować więc zrobiłam to rano)
 BIATA
Nie wstawiłam zdjęć w weekend bo nie miałam aparatu te też nie są dobrej jakości kiedy indziej wstawię może lepsze ale teraz chociaż mniej więcej sobie zobaczycie.
Załączniki
SDC11384.JPG
To jest moje zdjęcie przed posmarowaniem robione dosłownie 20 minut temu, moim zdaniem bardzo ładnie te zmiany wyglądają ale za 2 godziny pójdę się umyję tym żelem od Heni do łuszczycowej skóry i atopowej to te zmiany są czerwone i je widać nie wiem czy to po proderminie czy kąpieli, bo teraz pięknie wyglądają nawet nie wiadomo gdzie smarować ale potem wychodzą.
SDC11384.JPG (47.75KiB)Przejrzano 1029 razy
 BIATA
Jednak mało widoczne jest te zdjęcie, no ogólnie ladne są te zminy teraz tylko takie białe plami i w środku w niektórych zmianach krostka ale pózniej po wykąpaniu zrobię znów zdjęcie i zobaczycie jak będzie wszystko widać nie rozumiem czemu tak jest że te zmiany są blade że mam problem z posmarowaniem a potem takie czerwone i wychodzi to wszystko??
pójdę się umyję tym żelem od Heni do łuszczycowej skóry i atopowej to te zmiany są czerwone i je widać nie wiem
myślę ze tu może leżeć problem
 BIATA
No to Basia czego ja mam używać do mycia?? bo zmywam olejem proderminę ale pózniej muszę się czymś jeszcze umyć, wczorej w sklepie kupiłam sobie szare mydło ale nie Biały Jeleń tylko jakieś inne jest napisane na nim 100% natury, naturalnie polskie, stworzone przez Barwa Laboratorium.
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 103