Rozmowy dotyczące choroby współistniejącej z łuszczycą, czyli łuszczycowego zapalenia stawów (łuszczycy stawowej).
Witam jestem na tym portalu nowy.. mam 25lat od 10 choruje na Łuszczyce(klasyczna), od pewnego czasu zauwazylem dziwne uczucie w moich dloniach kolanach itp to nie ból, może troszke ból minimalnie doslownie jakies takie cos co czuje.. nie mam nic zesztywnialego i nic mi nie puchnie.. czy w momencie zachorowania na Łuszczyce stawową stawy od razu puchna i sa zaczerwienione tak jak czytalem czy sa jakies poczatkowe objawy tak jak ja mam na przykład.. czy moze np. wystepowac jakis bardzo minimalny bol a stawy wcale nie musza byc opuchniete.. prosze o konkretne odpowiedzi od osob doswiadczonych, poniewaz nie wiem czy mam sie zaczac martwic czy moze po prostu mi sie cos wydaje, czy mam isc na badania w tej sprawie czy nie. Dzieki i pozdrawiam. Biedron ;)
chyba nikt z nas nie jest torpeda do odpowadania..podobnych informacji i zapytan juz kilka było,czasem warto przejrzec to co już zostało napisane.
Co do zadanych pytan...no cóż czarownica jestem...jasnowidzem nie do konca..a tak powaznie:zbyt mało informacji na temat dolegliwosci,poza tym aby cokolwiek zdiagnozowac potrzebne sa badania i specjalistyczna konsultacja.Rozpoznanie łuszczycy stawowej nie nalezy do łatwych ani prostych diagnoz.Nawet pełnoobiawowe trudno zakwalifikowac a co dopiero takie cosik co opisujesz:boli ale nie boli,cos czuje ale nie do konca :notguilty:
Moze rzuc okiem na stronke :

http://www.rzs.pl/rzs/rzs-bez-tajemnic.aspx

tam sa ciekawe pytania i odpowiedzi dotyczace choroby stawow.