W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
 przykre
Powiem Ci, że warto uwierzyć. Mi pomogło. W dzieciństwie wystarczyło bym spał na poduszce z piórami albo wypił jakąś wodę kolorową typu sprite to miałem wysypkę na całej twarzy a dziś tylko kicham. Jeśli się okaże, że mam zmiany na tle alergicznym to napewno będę chciał ponowić odczulanie
 Basieńka44
Jak łatwo można wywnioskować z moich wpisów jestem antymedyczna :D :D
z alergią też sobie poradziłam swoimi sposobami jako że już młoda nie jestem :) nie mam jednak zamiaru do końca życia łykać leków jak to w moim wieku jest normą :D :D :D :D
a dochodziłam już do 4 tabl dziennie + steryd o wiosna dożylnie :D
 przykre
hmm w takim razie proszę zdradź mi jak można wyleczyć się z alergii? antymedycznie? :P
 Gosia1423
A do jakiego lekarza się zgłosiłeś, który stwierdzi na co chorujesz?

Czy możliwe jest występowanie 2 chorób jednocześnie?
 przykre
oczywiście, że tak. To że złamiesz nogę nie wyklucza, że nie złamiesz ręki. Tzn alergie stwierdził alergolog na podstawie tzw testów skórnych podczas których wstrzykują alergen i badają odczyn czyli reakcje skóry. Teraz mam wizytę u dermatologa który stwierdził, że wygląda jak łuszczyca ale będę miał robione jeszcze badanie histopatologiczne. (które też co prawda nie jest pewne). A Tobie kto robił badanie i czy możesz zamieścić zdjęcie swoich zmian lub dać jeśli już zamieściłaś. Pisałaś, że wyglądały podobnie, chciałbym zobaczyć i porównać jeśli można:P
 Basieńka44
hmm w takim razie proszę zdradź mi jak można wyleczyć się z alergii? antymedycznie?
wszystko opisuje na forum co stosuje wystarczy poszukać :) :)
Czy możliwe jest występowanie 2 chorób jednocześnie?
oczywiście że możliwe przy alergii masz stan zapalny a to jedna z przyczyn łuszczycy :) :)
 Gosia1423
Gdybym miała takiego miksa to wcale bym się nie zdziwiła... xd

Niestety nie mam zdjęć, ale spróbuję coś wykombinować i wrzucić ;)
 Basieńka44
Mam pytanie czy to możliwe, że po przebywaniu w bardzo zakurzonym pomieszczeniu, w którym odbywa się remont, stan skóry może, aż tak się pogorszyć...? Bo mam wrażenie, że to remont jest przyczyną tego, że leczenie muszę zacząć od początku...
tak jak piszesz tutaj to bardzo częste przy alerii
 Gosia1423
Więc mam zdjęcia, słabe, bo słabe, ale jakieś są :crazy:

Zmiana, która niedawno się pojawiła w okolicy pachy:
Obrazek

Wg mnie ona najbardziej się różni od zmian jakie miałam dotychczas... A z tą alergią coś może być na rzeczy, bo pamiętam, że jak miałam ok. 9 lat dostałam wysypki na brzuchu, ale mama podała mi wapno i przeszło... Kiedyś mama chciała zapisać mnie na badania alergologiczne (jak już wiedziałam, że mam ł), to babka ją zrugała, że co ona w ogóle wymyśla... :annoyed:
 Basieńka44
Ano właśnie a to tak często jest ze sobą powiązane
U mnie na kolanach i łokciach zawsze wyglądają jak zmiany łuszczycowe ale dalej to już pewna nie jestem,stan zapalny bardzo często bez łuski chyba że nie mam możliwości nawilżyć cały dzien to się cieniutka zrobi
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 14