Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
 monica
Ja stosowałam LATICORT 0,1% na głowę i muszę powiedzieć że pomogło :D
 Basieńka44
A pewnie że tak bo to steryd mnie też na początku pomagał gorzej później :D :D
 monica
po Laticorcie nic nie stosowałam bo ... nie było potrzeby na głowę xd xd
POZDRAWIAM
 Basieńka44
Mam na imię Monika. Choruję od około 8-9 roku życia.
Obecnie dalej mam moją "przyjaciółkę" jestem mężatką i mam 2 dzieci.
Tak tylko dla upewnienia czy czytam tą samą osobę :D :D
A pewnie że tak bo to steryd mnie też na początku pomagał gorzej później
miałam na myśli to że każdy kolejny wysyp po sterydzie jest bardziej upierdliwy i trudniejszy do zaleczenia :) :)
 Gosia1423
Basieńka44 pisze:każdy kolejny wysyp po sterydzie jest bardziej upierdliwy i trudniejszy do zaleczenia :) :)
Też odnoszę takie samo wrażenie... :notguilty:
 angelika18
Mi łuszczyca z głowy wchodzi powoli na twarz .. :(
Nie używam specjalnych szamponów .
Wszystko smaruje płynem na skórę "Elocom" - naprawdę pomaga . ;D
Mam dopiero 14 lat ! :surprised: a łuszczycę odziedziczyłam po mamie ..
Awatar użytkownika
 antonia
Tak, elocom chwilowo "pomaga", po jakimś czasie wychodzi coraz więcej. :( To jest silne lekarstwo i niebezpieczne. Jeśli się musi go używać to koniecznie z wielką rozwagą. :please: Poczytaj sobie tutaj jak radzą sobie dziewczyny z problemami skóry głowy. Może dobrze by było, gdyby Twoja mama też czytała nasze posty, spróbuj ją zachęcić. :)
 euterpe
Wszystko pomaga chwilowo bo łuszczycy nie da się wyleczyć :D . Przez kilka tygodni można stosować dowolny steryd ale warto też cierpliwie testować polytar liquid - szapon z dziegciem bez recepty, ostatnio znalazłem przypadkiem też szampon Joanna z dziegciem. Kiedyś miałem problem ze skórą głowy ale na szczęście przeszło bo drapałem się do krwi.

Najlepiej leczy pogoda ducha.
Awatar użytkownika
 puma
angelika18 pisze:Mi łuszczyca z głowy wchodzi powoli na twarz .. :( .....
Wszystko smaruje płynem na skórę "Elocom" - naprawdę pomaga . ;D
..
nie rozumiem :P elocom tak pomaga, że z głowy schodzi na twarz? czy traktujesz twarz elocomem i też wszystko schodzi? :speechless: