Rozmowy na temat leczenia domowego, ziołolecznictwa, suplementacji, terapii niekonwencjonalnych.
Awatar użytkownika
 antonia
A ja zaryzykuję :) Ludzie gorsze rzeczy kupują od chińczyków na targowiskach i płacą za nie grube pieniądze, byle by się pozbyć tej @. Chłopak się starał, coś dla nas poświęcał z wielkim entuzjazmem chce pomagać. Nieważne czy chce na tym zarobić, musi też jakiś pieniądz w to włożyć a próby wysyła za darmo. Jeśli jego wynalazki mogą pomóc to warto spróbować. Oczywiście, musi podać nazwy składników z których wyprodukował medykament, w przeciwnym wypadku jest niewiarygodny. :)
Co u znawców tematu w sensie ziół, jest znowu nie tak rzadkim przypadkiem. Zwykły leczniczy rumianek, może spowodować niezłe zamieszanie na tej płaszczyźnie np.
Myślę jednak Heniu że zwykły rumianek(na którego bywam uczulona)wewnętrznie (zewnętrznie nie) nie poczyni tylu szkód co leki jaki są w obrocie na forach :D :D
Matko, XXI w. a tu.... "obyś żył w ciekawych czasach" przekleństwo mędrców. Pozdrawiam
no właśnie Heniu XXI w a niektórzy muszą sami sobie radzić stając w obliczu bezradności lekarza :)
Też jestem bardzo ciekawa tak działania jak i składu mazidła :) :)
Po 5 latach eksperymentów z ziołami i dokładnej obserwacji wiem jedno że reakcja po ziołach w formie chwilowego pogorszenia stanu skóry jest oznaką działania danego zioła a nie jak po lekach ich nietolerancji.
Nie znaczy to jednak że namawiam do takich eksperymentów,bo tu trzeba być świadomym działania swojego organizmu jak i danych ziół.
 trecon
powiem wam szczerze ,że po to wysyłam próbki żeby zobaczyć czy to działa na szerszej skali a nie tylko u mnie w rodzinie. Ja własnie dostałem na łokciach i od 2ch dni stosuje <jak zawsze z czerwonych plam odrazy zrobiły się w kolore skóry> ważne żeby nie zdrapywać na siłę starych płatków skóry <muszą same odpaść>

A co do postu Pani ,,nie ufnej,, zapraszam do mnie do wrocławia na spotkanie ,ale pPani stawia kawę :)
pozatym mamy 21 wiek i wszyscy wiedzą że naj[ierw sprawdza się reakcji delikatnie nakłówając skórę i podając maść potem odczekuje się pare dni i jak nie ma reakcji to juz jej raczej nie bedzie.
tak na sam koniec przypomina mi sie przysłowie
,, kto nie ryzykuje ten nie wygrywa ,,

sorka za ort ale się śpieszę do pracy :)

najprawdopodobniej jutro zstana nadane paczki z maścią nie bedzie jej bardzo dużo ale będzie !!
Awatar użytkownika
 henia
Hmm...czy ja niewyraźnie piszę? czy może nie w jęz. polskim?
Otrzymałam zapytanie
orchidea pisze:A to dlaczego? :D
Moje odp., wraz z motywacją, powinna być jasna, przynajmniej w/g mojego oglądu.
Każdy jest właścicielem swojej skóry, i ma pełne prawo robić z nią co mu się rzewnie podoba. Trzymam kciuki za ryzykantów :D
Awatar użytkownika
 antonia
trecon pisze:najprawdopodobniej jutro zstana nadane paczki z maścią nie bedzie jej bardzo dużo ale będzie !!
trecon pisze:powiem wam szczerze ,że po to wysyłam próbki żeby zobaczyć czy to działa na szerszej skali a nie tylko u mnie w rodzinie.
Czy ktoś już zaczął testować próbki maści "trecona"? Ciekawa jestem wyników :) :)
 paskuda
Ja jestem również chętna spróbować tej mazi. Znam sporo osób chorych i czego juz ludzie nie stosowali to się w głowie nie mieści . A skoro mazidło zrobione jest z naturalnych składników to czemu ma niby zaszkodzić ? A tak dla zainteresowanych - mam do sprzedania mieszankę ziołową do picia Klimuszki : PO 50G.
- liść bobrka trójlistnego
- liść pokrzywy
- korzeń arcydzięgla
- korzeń łopianu
- korzeń lukrecji
- kłącze pięciornika
- ziele drapacza
- ziele skrzypu
- ziele bratka
- ziele poziomki
- ziele rdestu

Proszę o PW jeśli ktoś byłby zainteresowany.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
 szater
Czy ktos już otrzymał i zastosował te masc?bardzo jestem ciekawa jak postepuje leczenie....
Co do ziół...mogłabys podac zródło pochodzenia ziól proponowanych przez ciebie do sprzedaży?Kto pilnuje składu mieszanki,czy ktos nadzoruje zbiór i jakosc ziół?są to ważne informacje bo zioła to takze leki i mogą naprawde zrobic wiele krzywdy,trzeba naprawde posiadac ogromna wiedze i doswiadczenie aby pomagac ludziom oferujac im mieszanki ziół... :notguilty:
 trecon
Pare os dostało większość zadowolona wszyscy osobiście odebrali. Już nie wysyłam teraz akuraT JESTEM NA DRODZE PATENTOWEJ :d:d:d:d:d:d:d:d:
Awatar użytkownika
 antonia
trecon pisze:Pare os dostało większość zadowolona wszyscy osobiście odebrali. Już nie wysyłam teraz akuraT JESTEM NA DRODZE PATENTOWEJ :d:d:d:d:d:d:d:d:
Te osoby to chyba nie z tego forum, tutaj akurat cisza a mamy zwyczaj dyskutować o nowościach. :crazy: