W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
 Goska
Kiedyś używałam szamponu Clobex na receptę, który bardzo mi pomógł. Jest to bardzo silny steryd, ale kuracja nie trwa długo. Teraz też właśnie powtarzam kurację, bo wtedy miałam długą reemisję. Nie wolno mi teraz używać innych sterydów, bo się naświetlam, więc to pasuje idealnie. Siedzę właśnie z nim na głowie, pisząc to. ;D Lek jest na receptę i kosztuje około 30zł jak się ni mylę,
 Basieńka44
Mam pytanie co zrobić ze skórą głowy. Tzn po umyciu głowy jest znowu to samo... najbardziej chciałabym się pozbyć czerwonych zmian, które wychodzą mi na czoło. Jest gorąco, a tu włosów związać nie można, bo wszystko widać...
Możesz zastosować exorex jest dość drogi ale wydajny no i nie steryd,mało kłopotliwy w użyciu ja go stosowałam razem z maścią z wit A szybko działał
Maść z wit A wmasowuje przed umyciem głowy na 2 godz albo na całą noc dość grubo rano dosmarowywuje a po umyciu exorex
do natłuszczania żel z żywokostu a jak siedzę w domu znów cieniutko maść,dobrze nawilża też cutibaza
 Gosia1423
Dziękuję za odpowiedzi :)

Za szampon ze sterydem podziękuję ;) Szukam naturalnych metod leczenia. Zainteresował mnie żel z żywokostu. Czy bardzo on tłuści włosy? Nakładać go przed czy po umyciu głowy?
 Basieńka44
Zel wogóle nie tłuści włosy są jak nasmarowane żelem jak dasz za dużo..... jak rozsądnie wogóle nie widać.
Na skórę szybko się wchłania można go stosować poza domem
Ja stosuje po umyciu i czasem układam na niego włosy jak mi się za dużo maźnie :) :)
 beatkaaa882
Wim ze ta Salcura jest droga bo nawet w angli to calkiem sporo kosztuje ale to na prawde opłcalny wydatek.Ja tez mialam zmiany na czole ale poznikalo mi wszystko.Ale zanim poznikalo pzez poprzednie lata to tuszowalam to dobrze kryjacym pudrem no i grzywka.Co do włosow to niby tez mozna tym pryskac ale sama nie wiem.... ja zeby sie tak nie sypalo codziennie myje głowe i jest troche lepiej.Pamietaj ze zmiany na głowie to skutek stresu.
TAk mi sie jeszcze przypomnialo ze smarowidel to jeszcze euceryna.ona jest tłustrza niz wazelina .(Na eucerynie robi sie wiekrzosc mascie)jak jeszcze cos mi sie przypomni to bede pisac. :D
 Gosia1423
Ok, to jak ci się coś przypomni, to pisz. Z chęcią przeczytam :D

Ja na razie popróbuję z tańszymi specyfikami, miejmy nadzieję, że to pomoże. A te droższe, jeśli są naprawdę, tak dobre jak zapewniacie, to będę miała na uwadze ;)

Mam zamiar pokombinować też z dietą. Myślałam, żeby zacząć pić zieloną herbatkę :)

A żel ten chyba zakupię skoro włosów nie tłuści i przynoś do tego efekty. :D
Awatar użytkownika
 henia
beatkaaa882 pisze:Wim ze ta Salcura jest droga bo nawet w angli to calkiem sporo kosztuje ale to na prawde opłcalny wydatek[...]
Gratuluję poprawy ale też polecam uwadze http://luszczyca.org.pl/p2/forum/index. ... topic=6694
melaleuca alternifolia - olejek herbaciany
hippophaes rhamnoides - rokitnik zwyczajny
leptospermum scoparium - manuka (działanie antybakteryjne i antyseptyczne; posiada antyoksydanty)
santalum spicatum - olejek sandałowy
melaleuca ericafolia - jakiś krzaczek, który posiada właściwości uspokajające ( tu zapewne zmniejszajace świąd)
leptospermum petersonii - olejek z drzewa cytrynowego (lemon tree - chyba tak to się pisze)
lavendula augustifolia - lawenda
rosmarinus officinalis- rozmaryn
triticum vulgare - pszenica zwyczajna ( pszenica uczula)
aloe barbadensis - aloes ( uważać przy popekanych naczynkach; może uczulać)
helianthus annus - slonecznik

to ziolowe składniki tego specyfiku; o wiekszości z nich nie trzeba chyba pisać tutaj, bo każdy je zna
Tamże :)
Awatar użytkownika
 antonia
SALCURA intensywna terapia skóry łuszczyca, zapalenie skóry, alergie 100ml Cena produktu: 89,00 zł
http://www.vitaspa.pl/salcura-intensywn ... p-121.html
Srodek ten cena nie zabija-14.99 funtow za 100 ml.[quote]
http://luszczyca.org.pl/p2/forum/index. ... topic=6694

http://green-a.pl/category.php?id_category=7
SALCURA DERMA SPRAY 100 ml
Salcura Derma Spray 100 ml
149,00 zł

SALCURA CUTICARE 25 ml
Salcura Cuticare Nail Therapy 25 ml
129,00 zł

SALCURA BODY - ZESTAW
Zestaw Salcura Body