Aktualności i nowości dotyczące świata łuszczycy oraz całego portalu luszczyce.pl.
Wszystkich niecierpliwych zapewniam iż spokojnie dogrywam szczegóły naszego spotkania w Zielonej Górze,przypominam o koniecznosci osobistej rezerwacji miejsc noclegowych.
Telefon kontaktowy do mnie: 784 940 328 już jest w zasiegu tak ze nie bedzie problemów kontaktem.Serdecznie pozdrawiam :D
Kochani własnie otrzymałam wspaniałą informacje :kazdy uczestnik zlotu otrzyma po jednym zestawie (maska + spa siarczkowe) .Są to niestandardowe (100 g w przypadku maski i 75 g w przypadku SPA siarczkowe) opakowania umożliwiające wypróbowanie tych dermokosmetyków w domu.

Taka krótka notatka o firmie:

SULPHUR Zdrój exim działa na rynku od 1992 roku. Ideą przyświecającą powstaniu przedsiębiorstwa farmaceutycznego było stworzenie alternatywy dla osób nie mających możliwości leczenia sanatoryjnego.

Firma posiada 100% rodzimego kapitału - jest jednym z nielicznych polskich producentów leków

http://www.sulphur.com.pl
Przyznam sie ze ja czekam na spotkanie z bijacym serduchem....po przejsciach ;) moje serducho jest po przejsciach :notguilty: wierze ze pomimo wszystko uda sie zrealizowac to co zaplanowałam...
Otrzymuje wiele telefonów ,zdaje sobie sprawe z tego ze kryzys uderza nas po kieszeni,dlatego starałam sie zorganizowac mozliwie jak najwiecej atrakcji bezpłatnie,nie chciałabym tez ustalac dokładnych szczegółów na każdy dzien bo z tego co sie orientuje są tacy co przyjadą i na jeden dzien ,na dzien z noclegiem i tacy co na kilka dni.
Najbardziej dopiętym dniem jet piatek:

9.08. Spotykamy się w Lubrzy. Stąd ruszymy na objazd Lubrzańskiego Szlaku Fortyfikacji, będącego najbardziej okazałym fragmentem MRU. Po drodze zobaczymy unikalną śluzę,most przesuwny,kilkanaście bunkrów wolno stojących. Zwieńczeniem będzie zejście w podziemia Pętli Boryszyńskiej gdzie na głębokości ok. 20 m zobaczymy najbardziej okazałą część systemu podziemnego MRU będącą jednocześnie największą zimową noclegownią nietoperzy.Drogi nadkładać nie będziemy gdyż od początku wycieczki zmierzać będziemy w kierunku podziemnej trasy turystycznej.

Po wyjściu część rekreacyjna, czyli każdy z Was będzie miał okazję poprowadzić własnoręcznie quada,oraz spróbować bardzo popularnej zabawy zwanej Paintballem.
Przywieziemy kilka markerów ( broni paintballowej) i dwa tysiące kulek, tak więc sprawdzimy Waszą celność

Myślę że dobrze żeby Wasza ekipa miała jakiś prowiant wtedy odbędzie się nasze spotkanie w formie pikniku na którym nie może zabraknąć ogniska na które zorganizujemy drzewo i resztę potrzebnych rzeczy. Prowiant wedle zapotrzebowania Waszej grupy.

Koszt Adventura będzie kosztować 60 zł/os. W cenie Przewodnik od początku do końca, bilety na podziemną trasę,quady,sprzęt do paintballa, sympatyczny suwewnir dla każdego uczestnika na zakończenie turystycznej biesiady,obsługa fotograficzna całej imprezy.

Ten dzien jest w całosci przeznaczony na wyjazd,po drodze oczywiscie dla chetnych mozemy podjechac pod pomnik w SWiebodzinie:CHRYSTUSA KRÓLA.
Warto zaopatrzyc sie w kiełbaski i napoje-oczywiscie mozna te sprawy załatwic tuż przed wyjazdem w naszym osiedlowym pysznym sklepiku miesnym....ale jak ktos bedzie miał życzenie to pod reka jest i LIDL i BIEDRONKA

Piatek jest tym dniem wyjazdowym-wyjedziemy rano a wracamy wieczorkiem-to tez do uzgodnienia.

Bardzo bym chciała aby kazdy kto przyjedzie i któregokolwiek dnia przyjedzie znalazł cos dla siebie ,obiecuje ze nikt nie bedzie sie samotnie błąkał...odnajdziemy kazdą zbłakana owieczke ;)

Chciałabym takze abysmy mogli pobyc ze soba,pogadac,pobawic sie ale też i wymienic doswiadczeniami,radosciami czy smutkami,nie chciałabym aby gonił nas czas...dlatego sami podejmowac bedziecie decyzje co i kiedy zobaczymy czy gdzie zawedrujemy.
Kochani odpowiadajac na czeste pytanie telefoniczne:

Zapewniam ze kazdorazowe wyjscie nasze poza teren hotelu bedzie zgłoszone na recepcjii gdzie kazdy o której godzinie by nie przyjechał,któregokolwiek dnia otrzyma PEŁNĄ informacje o miescu naszego pobytu łacznie z namiarem telefonicznym Zapewniam ze nikt nie bedzie sie samotnie błakał,tak ze spokojnie przybywajcie kiedy i komu pasuje.Czekam na Was ja i moje miasto :* :D
Systematycznie bede przypominała o róznych waznych rzeczach:

-kazdy musi sam zarezerwowac sobie nocleg(telefon podany na forum)

-kto moze i ma prosze o zabranie swojego grilla-hotel oczywiscie moze nam zorganizowac ognisko ale...cena mi sie nie podoba

-w poblizu hotelu znajduje sie LIDL i BIEDRONKA-tak wiec zaopatrzenie mozna zrobic wszelakie na miejscu...lub jak kto woli podjechac 1km do AUCHANA

-koniecznie zabierzcie ze soba stroje kapielowe!panowie musza miec kapielówki przylegajace do ciała

-co do czajników czy szklanek jakis w pokojach to już pytac trzeba w recepcji(kazdy pokój inaczej wyposażony)

-bankomaty znajduja sie w pobliżu

....chyba tyle na dzis xd
Chciałam bardzo serdecznie podziekowac wszystkim którzy przyjechali jaki i tym co nieprzyjechali :P ....dzieki nim ten zlot był wyjatkowy
Miałam mozliwosc poznac ludzi nie udzielajacych sie na forach ale ich wiernych "czytaczy".Dzieki nim utwierdziłam sie w przekonaniu ze to co robie jest potrzebne i ze czasem ofiarujac chwilke swojego czasu mozemy tak bardzo pomóc innym.

Starałam sie pokazac wam mój mały swiat,to co ludzie potrafili zdziałac swoimi rekoma dawniej-MRU i to.....co dzis-pomnik Chrystusa Króla
Mogliscie sie przekonac ze Zielona Góra to piekne i przyjazna miasto,połozone wsród skwerów i parków...
Zrezygnowalismy z quadów i strzelania na rzecz.....grillowania i.....wędkowania
Mieliscie okazje przekonac sie dlaczegoKOCHAM MÓJ FALUBAZ!!! chociaz przez krótkie chwile mogliscie zobaczyc miejsca do których sie nie wprowadza obcych-park maszynowy...teraz juz prawidłowo odpowiecie na pytanie jak mozna jeżdzic na łyzwach i motorze :nomnom: mieliscie takze mozliwosc(na wirazu ) posmakowac szlaki i na twarzach i w ustach ....a zapach metanolu to naprawde zapach trudu,niebezpieczenstwa i rywalizacji(acha z TORUNIEM wygralismy wczoraj 47-43 )
Poznaliscie moich przyjaciół,pokazałam wam jak zyje,co robie,jak walcze ...przekazałam swoja pozytywna energie...mam nadzieje ze był to dla was mile spedzony czas....gdzie piwko studziło czasem emocjie( jak rece maja sie nie trzasc gdy sie w bilarda czy snookera gra z samym mistrzem ) ale atrakcji było tyle ze nie było czasu na czytanie ksiązek a do snu kołysały drzewa i spiew ptaków....

Dziekuje raz jeszcze za to ze byliscie,ze chociaz na chwilke ale kto mógł i chciał to był,bardzo dziekuje panu z firmy SULFUR za prezenty,zlot sie skonczył....teraz musze zajac sie soba bo....wielkie wydrzenia przede mną...w moim domu zawsze jest miejsce dla kazdej Biedronki...po was zostana miłe wspomnienia i bukiet czerwonych róz....raz jeszcze DZIEKUJE

ps
Zielona Góra to przyjazne miasto....gdyby ktos miał ochote sie przekonac....zapraszam....duża impreza szykuje sie :

8-16 WRZESIEN....WINOBRANIE 2012
Zlot się skończył a szkoda...Krysiu za wszystkie doznane emocje serdecznie dziękuję.Hotel-super[położony w lesie ,spokój,cisza,relaks,cena przystępna-bo powiem szczeże na pełną odpłatnośc nie było by mnie stać].Centrum rekr.sport.-basen bardzo fajne.Dziś niemal w każdym mieście jest basen ale zaganiany człowiek nie zawsze to nawet zauważa...Ale w Zielonej obiekt piękny i cena jeszcze bażej.To było mi potrzebne mojej ł.niekoniecznie bo jak ći mówiłam wysłałam ją na urlop .Kolejny dzień MRU .Ludzie nie miałam pojęcia ,że takie coś istnieje.O szczegóły odsyłam do organizatorki bo ja uczę się komp.i nie umiem tak jak trzeba tego opisać .Gratuluję wygranej z Toruniem.FALUBAZ -nie znałam tego słowa...ale poznałam ,spotkałam ,usłyszałam ryk silników ,dużo się dowiedziałam o tej pasji mieszk.Z.G.Bilard nas wyciszył-uścisk Mistrza miły wieczór przy zimnym piwku...Palmiarnię też mają piękną ,jeżeli będziecie w Zielonej polecam przepiękne miejsce i nie trzeba mieć biletów.Pogodę nawet Krysiu jak obiecywałaś załatwiłaś..A te rybki,grile,plażowanie...DZIĘKI WIELKIE ...Akumulatory naładowane..Kąpiel w buskie sPA siarczkowe w domu na koniec....ot i tyle nie trzeba się było maziać bo skóra nawilżoną
była...Poznałam nowych ludzi myślę ,że zostaniemy w kontakcie...Pierwszy raz byłam na zlocie[nie tylko ja zresztą]ale jeżeli wszystkie były takie cudne to gratuluję pomysłu organizowania tego rodzaju imprez...Do następnego..