Życie z łuszczycą na co dzień, czyli jak radzimy sobie z naszą chorobą w codziennych czynnościach.
 Gosia1423
Ja mam długie, grube włosy, wszyscy się zachwycają, że są piękne... chociaż też ł mam na skórze głowy... Nigdy nie zauważyłam, żeby moje włosy choć trochę się osłabiły, a stosowałam przeróżne maści i szampony ;)
 landmine
Ja również mam grube i gęste włosy, ale łuszczyca je osłabiła.. Przez to swędzenie, mam szkodliwy nawyk drapania się, zrywania łuski (nieświadomie - przy kąpieli, czytaniu książki, nauce). Tego nie widać na pierwszy rzut oka, ale moja mama powiedziała, że przerzedziłam sobie włosy z jednej strony głowy. Niestety.
 Basieńka44
Musisz zlikwidować łuskę bo osłabia cebulki
Ja też tak mam jak zrobi się skorupa drapie aż do krwi zanim porządnie natłuszczę :D
ostatnio zrobiłam sobie dwa puste miejsca w ten sposób :) to też na tle nerwowym u mnie jest jak czuję tą ściągającą skorupę nie wyrabiam a taki stan w ciągu jednej godziny się może zrobić czasem nie zawsze odrazu jest możliwość nawilżenia :)
 landmine
Jestem w trakcie usuwania łuski. Co najważniejsze, widzę EFEKT - radość nie z tej ziemi! Czytając fora dochodzę do wniosku, że powinnam być zadowolona z łuszczycy na głowie.. Trudniejsza do pielęgnacji, ale da się z nią żyć.
 Basieńka44
Trudniejsze przy długich i gęstych włosach tylko :)
 Gosia1423
Ale za to w tych długich, gęstych włosach można ją super zamaskować :D
 Pyrka85
Nie wiem czy pisze to w dobrym wątku, ale innego podobnego nie znalazłam. Chodzi mi o suszenie włosów suszarką... czy suszycie włosy? czy można? czy łuszczyca się nasila po suszeniu? ja niestety suszę, bo zazwyczaj brak mi czasu na to, żeby wyschły same, ale jeżeli to bardzo szkodzi to będę wcześniej wstawać, bo włosy myję rano ;-)
Awatar użytkownika
 puma
ja nie mogę żyć bez suszarki ;) nie zauważyłam, żeby suszenie miało wpływ na stan skóry głowy. oczywiście używam ciepłego nadmuchu, nie gorącego :)
 Pyrka85
Puma dziękuje za odpowiedź :-) ja też suszę tylko ciepłym powietrzem.