Tu możesz porozmawiać na różne tematy niezwiązane z łuszczycą.
 Basieńka44
Są tacy dla których to tylko teorie spiskowe :speechless:
"Kiedy będzie kolejna „pandemia”? Przymus szczepień w Polsce.
Tym razem rząd ani minister zdrowia nie będą mieli nic do powiedzenia. Będą MUSIELI kupić szczepionki a wszyscy Polacy będą PRZYMUSZENI do ich wstrzyknięcia. I to nie jest teoria spiskowa. Właśnie teraz przez sejm (z tylko jednym głosem przeciwnym) przepychana jest zmiana Ustawy o zapobieganiu epidemiom oraz Ustawy o inspekcji sanitarnej. Zmiany polegają między innymi na rozszerzeniu obowiązku szczepień na wszystkich Polaków (nie tylko jak dotąd dzieci), zmianie definicji choroby zakaźnej (teraz to będzie po prostu każda choroba wywołana przez biologiczny czynnik chorobotwórczy), rozszerzenie uprawnień inspekcji sanitarnej o nadzór nad wykonywaniem obowiązku szczepień (dotąd był to tylko ogólny nadzór nad szczepieniami), oraz zmiany w zasadach stosowania przymusu bezpośredniego (czyli siły fizycznej) przy aplikowaniu procedur medycznych. Teraz będzie to wyłącznie pod nadzorem lekarza i pracowników medycznych, nie trzeba już ani policji ani wyroku sądu, wystarczy decyzja lekarza. Dotąd polski Minister Zdrowia decydował o ogłoszeniu epidemii, teraz będzie "decydował" główny inspektor sanitarny na polecenie unijnych instytucji zajmujących się bezpieczeństwem epidemicznym. Minister zdrowia zostaje kompletnie pominięty, jego rola zostaje zredukowana do płatnika rachunków za szczepionki. Utajnione zostają tez dane dotyczące zachorowań (planowany płatny dostęp do danych, tylko dla podmiotów mających umowę z systemem Sentinel, których jedynym właścicielem będzie sanepid). Projekt eliminuje też wszelką kontrolę społeczną i rządową nad działaniami sanepidu. Znosi się rejestrację i przechowywanie danych o zachorowaniach w szpitalach, przychodniach i laboratoriach - wszystko wyłącznie w sanepidowskim komputerowym systemie Sentinel. Zmiany ustawy likwidują też finansowanie zgłaszania niepożądanych odczynów poszczepiennych. Uprawnienia sanepidu podczas prowadzenia dochodzenia epidemicznego będą większe niż wojska, policji, prokuratury i sądów i będą prowadzone bez możliwości żadnej kontroli. Sanepid będzie miał prawo wglądu do wszystkich kontaktów (również telefonicznych i elektronicznych) osób podejrzanych lub zagrożonych chorobami zakaźnymi (czyli według nowej definicji- wszystkimi chorobami), do wejścia do mieszkania, zastosowania siły wobec każdego obywatela - i to wszystko bez konieczności uzyskania pozwolenia sądu, bez kontroli policji. Inspekcja sanitarna będzie miała uprawnienia większe niż służby specjalne a minister zdrowia traci prawo wydawania rozporządzeń regulujących jej prace i stosowane procedury wewnętrzne
Ta zmiana Ustaw jest już po pierwszym głosowaniu w sejmie (odbyło się 15,06,2012, posiedzenie nr 16, głosowanie nr 15) i została poparta przez wszystkie partie i kluby parlamentarne. Nikt się nie wstrzymał, jeden głos przeciw.
Dlaczego oni to robią? Zapytaj naszego Premiera Donalda Tuska kontakt@kprm.gov.pl i naszego Prezydenta Bronisława Komorowskiego listy@prezydent.pl.
Awatar użytkownika
 antonia
Z tego co czytam wynika, że w Polsce panuje bezprawie, rządzi mafia a rząd woli cicho siedzieć. :devillaugh: Z komuny do demokracji w kajdanach :devillaugh:
Awatar użytkownika
 henia
Antonia, Twoja wypowiedź, to radykalizm a jako taki, nigdy nie był i nie jest, dobrą drogą w dialogu.

Nie jestem w stanie obiektywnie wypowiedzieć się na temat "nowej ustawy". Nie są mi znane wypowiedzi Ministra Zdrowie czy też członków Komisji Zdrowia polskiego Sejmu.

Legislacja ustawy to: 2 czytania w Parlamencie, i zatwierdzenie przez Senat. Ostateczną decyzję podejmuje Prezydent.
Jak wynika z moich wieści, na dziś odbyło się jedno czytanie, czyli proces ustawodawczy został jedynie zainicjowany.
Za zatwierdzeniem ustawy, idą też akta wykonawcze, zna ktoś je?

Ode mnie: jeżeli dyskusja na temat "ustawy szczepionkowej" ma wyglądać tak jak wystąpienie lobbistki w Senacie Parlamentu, to: Boże broń mnie przed takimi obrońcami - też polecę radykalnie :annoyed:

Jestem przeciw Ustawie, tak sformułowanej. Natomiast jestem za szczepieniami dzieci, choć nie w formie jaką chce się przymusić do nich rodziców. Nie widzę żadnego sensu, po raz wtóry powtarzać mojej opinii tu, ona jest dostępna w temacie.
Awatar użytkownika
 antonia
henia pisze:Antonia, Twoja wypowiedź, to radykalizm a jako taki, nigdy nie był i nie jest, dobrą drogą w dialogu.
http://www.monitor-polski.pl/ludobojcy- ... enacie-rp/

To co obejrzałam na tym filmie raczej nie przypomina dialogu. Przewodniczący w sposób bardzo "niegrzeczny" przerywał wystąpienie lobbistki a inni posłowie jawnie okazywali brak zainteresowania :nomnom:, cokolwiek miała do powiedzenia, powinni jej wysłuchać.
Co to za demokracja jeśli człowiek nie ma prawa decydować o swoim życiu? :devillaugh:
Awatar użytkownika
 henia
Posiedzenie Sejmowej Komisji Zdrowia, to nie jest londyński hayde park. Obowiązują tam zasady i prawidła, tym bardziej wymagane od zawodowego polityka a takim jest lobbing.
To co zaprezentowała ta Pani, to w moim odbiorze demagogizm w najczystszej postać, i zupełny brak profesjonalizmu.
Takie wystąpienia, to więcej szkód przynoszą, niż zysków.
antonia pisze:[...]Co to za demokracja jeśli człowiek nie ma prawa decydować o swoim życiu?
Tak po prawdzie, demokracja: to jest władza większości, i czy się z tym zgadzasz czy nie, to na tym polega "władza ludu" :D

W dyskusjach tego typu nie mieszajmy zatem pojęć, tematy się rozmywają, uważam ;)
 Basieńka44
W dyskusjach tego typu nie mieszajmy zatem pojęć, tematy się rozmywają, uważam
Heniu moje linki mają zwrócić uwagę na ten problem aktualny
pod rozwagę każdego czytającego i wyciągnięcia własnych wniosków
A jak czytam info tu czy tam widzę jak mało ludzi wie o czym mowa :surprised: :surprised:
Każdy zainteresowany tematem może jednak znaleźć odpowiednie dla siebie info............. w sieci aż wrze :) :)
jest tak niewiele informacji o skutkach ubocznych szczepionek a ze źródeł medycznych wogóle :surprised: a jak pokazuje inna strona wcale ich nie tak mało,tylko że to już za teorie spiskowe się uważa nawet jak mówi o tym profesor :surprised: :surprised:
Nie wypowiadam się na temat wszystkich szczepionek bo mam za mało wiedzy jednak Engeriksa czy na ptasią grypę nie chce przymusem bo ktoś uzna mój katar za ciężką zakaźną chorobę :) :)
jak łatwo można wyczytać z moich wpisów jestem anty medyczna :D :D
Awatar użytkownika
 henia
Basiu pięknie dziękuję i za linki i za trzymanie "ręki na pulsie" ale o tym już wiesz :*
Basieńka44 pisze:[...]Nie wypowiadam się na temat wszystkich szczepionek bo mam za mało wiedzy jednak Engeriksa czy na ptasią grypę nie chce przymusem bo ktoś uzna mój katar za ciężką zakaźną chorobę[...]
I za to świetne stwierdzenie, również dziękuję.
Petycję oczywiście podpisałam, bo tu do rzeczy nic nie ma język, styl, czy ton. Tylko widzisz myślę, że za jednym zamachem chce się w niej ugrać kilka partyjek. I to dlatego taki rozrzut w jej odbiorze jest.
A to:
henia pisze:[...]W dyskusjach tego typu nie mieszajmy zatem pojęć, tematy się rozmywają, uważam
to w stronę Stryjenki było :D to te kajdany tak na mnie musi działają ;)
 Basieńka44
Widzem Heniu że działania idą w różnych kierunkach i tu błąd bo można przeoczyć najważniejsze
właściwe zdefiniowanie definicji "Choroba zakaźna"
jak i przymusu podjęcia leczenia jakie ono by nie było
czy to w formie szczepień czy innego :) :)
staram się wybierać linki w temacie ale....................
no właśnie w sieci wszystko jak kto chce :) :)
jednak te teorie spiskowe jak to niekltórzy uważają pokazują czym jest szczepionka wogóle i jakie niesie skutki uboczne ja to wiem doświadczając osobiście ale wielu nie ma pojęcia :)
Uważam że powinno się położyć nacisk na skład szczepionek i eliminacje całkowitą rtęci która jest np.w engerixe
jeśli już taką ustawę się uchwala a nie na nacisk na szczepienia,jako ochrona przed grypą
Awatar użytkownika
 antonia
Dla mnie Heniu każdy przymus to kajdany :D. Żyjemy w różnych krajach i trochę się pogubiłam w języku ale mam nadzieję, że doskonale rozumiesz co mam na myśli.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 59