Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
Awatar użytkownika
 henia
Pośmiać się nie jest grzechem. Ważne, żeby Majce wyjaśnić wszystkie nieścisłości, wynikłe z naszych wypowiedzi :D
 betka
Czesć, Maja! :D Henia mnie przygnała od roboty na forum, przeczytałam całą Twoją historię, obejrzałam zdjęcia i powiem Ci, że jak dla mnie - jest nieźle... Cygnoliny to ja nie lubię, rzeczywiście miałam z nią udrękę, ale ja mam udrękę z wieloma preparatami, więc się przyzwyczaiłam :D
Basia chyba dobrze Ci radzi - ja bym cygno odstawiła i się smarowała Exorexem (cała moja historia z Exorexem, opisana jest w wątku "Exorex:)). Zresztą z tego, co wyczytałam, zrozumiałam, ze już zamówiłaś, tak? Przyszedł? Stosujesz?
Nie wiem, czy to Ci pomoże, ale ja ostatnio odkryłam cóś, co się nazywa Octenisept. Ja jestem w trakcie leczenia Stelarą - od stycznia mam święty spokój, ale od czasu do czasu na głowie pojawiają mi się świeże krostki, wypełnione płynem, jakby takie syfki, co za młodu mają (nigdy nie miałam, zawsze sucha skóra jak papier :)). I ja te krostki przemywam wodą utlenioną i smaruję Exorexem - na razie mi się nie rozłażą, znikają po kilkunastu godzinach. No a ten cały Octenisept kupiłam przy okazji niemiłej - moja córcia miała szytą głowę i to mi dali do dezynfekowania. I powiem Ci, że jest super. Zamiast wody utlenionej pstrykam sobie tym i właściwie już nie muszę potem Exorexu używać. Myślę, że Ty musisz nie dopuszczać za wszelką cenę do powstania tych ropnych kropek, a ten Octenisept może w tym pomóc. I koniecznie zioła - szałwia itd...
Pozdrawiam Was, dziewczyny :D - Henia, Basieńka!! Dawno mnie nie było, a tu widzę, że wesoło jest :D :D
 Maja
Witam Was,
Odp. dla betki: masz racje moje zmiany na wew.stronie dloni juz sa na dzien dzisiejszy w dobrym stanie/ale coz ja jako stazystka z L/ moge wyrokowac ,:czy dobry stan czy sredni/... ;)
Ja tu dzieki Pawlowi i Wam drogie biedroneczki ucze sie tu od Was,duzo pomogla mi Basienka ,wymieniamy sie mailami b.czesto,ale do meritum postu betki:,woda utleniona a czasami jodyna przemywalam nowe krosteczki, i rzecyzwiscie dobry efekt jest.Teraz znowu po poscie betki kupie octensept/gdzie?/
mozesz mi rozjasnic kwestie Twego leczenia stelara?
Ja na wew.dloni juz mam duza poprawe :czyli zadnych nowych krostek,lusek itp bez swedzenia,ognisk zapalnych itp...tylko pozostalosci to rozowa spora plama,wydaje mi sie ze to exorexie lotionie,kupilam w piatek masc /nie zel / z zywokostu i olejek ze slodkich migdalow
organowy,avocado,i z kielkow pszenicy,mieszam te olejki razem potem na wacik i robie taki kompres na reke zawijam i po paru godz. nie zmywam a klade masc zywokostowa i po tych zabiegach zobaczylam duza poprawe. Nie wspomne ze 2 x dziennie przed tym co pisze najpierw exorex /do wysuszenia/ Czekam na wynik zeskrobin jeszcze /
ps. dawno sie nie smialam, ale po humorkach heni,antoni itp moj dozywotny az sie zdziwil widzac moja gebusie otwarta :D
Awatar użytkownika
 antonia
Maju, radosna atmosfera w domu to droga do osiągnięcia sukcesu nad chorobą, :) cieszę się, że mogłam się do tego chociaż odrobinkę przyczynić :) :*
 Maja
Dzis przyszla 5 kg paczka z sola z MM z Izraela,wiec zaczynam ostro moczonko stop,potem exorex i potem natluszczanie, a do tego codziennie od dzis chodze brzegiem morza dodatkowe moczonko stopek,chce wytrwac przynajmiej miesiac zobaczymy jaki bedzie rezultat....
oby mnie cierpliwosc nie wykonczyla w postanowieniach
Awatar użytkownika
 henia
Jeżeli wytrwasz, to mam nadzieję, że powiesz tak jak jedna z moich dobrych znajomych: jest dobrze :D
Ona nawet tę wodę bałtycką, przywiozła sobie do domciu. Powodzenia :)
 Maja
Dziewczyny,
Donosze, ze exorex chyba mi nie sluzy,dostalam nowych jalowych krostek na stopie i wew.dloni,a moze sol mi szkodzi, juz sama nie wiem jak sobie polepszyc a tak juz bylo niezle! :angry:
Maju zaleczenia tego typu wysypów trochę trwa ciesz się że schodzi :) :) innym robi się skorupa na całej dłoni i pęka cierpliwości :)
 Maja
Basia, moze i masz racje, skorupe z luskami i z peknieciami mialam na samym poczatku kiedy nic z tym nie robilam, a obecnie intensywnie ""dzialam"" nie odpuszczam zadnego dnia bez moczonka i smarowania, psychika mi padla na maxa. :angry:
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 18