Rozmowy na temat leczenia domowego, ziołolecznictwa, suplementacji, terapii niekonwencjonalnych.
 Karolina
Szukałam na Naszym forum takiego wątku ale nie znalazłam.
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z propolisem?Jakieś przepisy na maści z kitu pszczelego?
Zapewne jakby to było cudownym lekiem na to dziadostwo na Naszych ciałach, to by wszyscy używali, ale ... może akurat :D
Awatar użytkownika
 stasia
Ja uzywalam balsam propolisowy ,,API derm ,,.pielegnacja i ochrona skory przy podraznieniach,zaczerwienieniach,tradziku,poparzeniach ,odmrozeniach,owrzodzeniach,odlerzynach i ukaszeniach owadow. mozna ja kupic u ojcow Bonifratow we wroclawiu oraz na miodobraniach .Ja mialam jej za malo zeby mi pomogla ale bardzo dobrze dziala przynajmniej na dlonie i stopy bo dobrze natluszcza .
 Basieńka44
Córka stosuje maść propolisową na dłonie i u niej działa
Awatar użytkownika
 szater
tez ratowalam wlasnie rece i pod piersiami taka mascia,robiona recznie:

http://www.pasiekadebowa.pl/masc-propol ... p-137.html

sa to ogólnie trudno gojace sie miejsca,byłam zadowolona z efektow ale niestety cena "zaporowa"-przynajmniej tej akurat

Co do kitu pszczelego to chyba cos stosowałam od Bonifratów ale,niestety nie bardzo pamietam dokładnej nazwy,minęły dziesiatki lat :( ....pewnie jakas poprawa chociaz na troszke byla ;)
 katariinaa
Smarowałam mojego partnera jak bardzo go swędziały nogi. Bardzo szybko przestawało swędzieć. Dobrze natłuszcza i nawet ładnie pachnie. Nie wiemy gdzie więcej znaleźć bo słoiczek dostaliśmy od znajomych których babcia ma łuszczyce i jest uczulona na propolis.
Może samo to nie leczy ale jako dodatek żeby nie smarować na okrągło sterydami i czymś innym nawilżać sprawdził się :)