Tu pytamy, polecamy i odradzamy sobie szpitale, kliniki, sanatoria oraz lekarzy.
 jastrun
Witam wszystkich.
Czy ktoś może polecić dobrego Dermatologa w Szczecinie? Ostatnio chodzę do Dermatologa na staromłyńską i tam nie mogę polecić ponieważ zamiast mi pomóc lekarka pomimo moich słów po raz kolejny wypisuje mi robione maści z uporem maniaka. Maści te zamiast pomóc spowodowały ze wysypało mnie jeszcze bardziej. Proszę o pomoc.
Awatar użytkownika
 szater
...proponuje spokojnie podejsc do tematu.Prosiłabym tez o odpowiedzi na pytania:
1.ile czasu chorujesz
2.jaki rodzaj łuszczycy
3co to za masci(nazwy lub składy)
4.czy znasz swoja chorobę?

Postaraj sie odpowiedziec i....znajdziemy rozwiazanie..... :D
 jastrun
Ad.1.choruję od 14 lat
Ad.2. rodzaj to nie wiem mam tylko na łokiach kolanach głowie i jeszcze pare miejsc takich pojedyńczych plamek.
Ad.3.jedną maść taką na 15 minut tylko na chore miejsca + maść po tym zabiegu, Plus była jakaś malutka tubka do tego która się skończyła po 4 razach (nie pamietam nazwy). i jeszcze na głowę salicylol i szampon clobex. jakaś masakra " nasmaruj się jednym i czekaj , pozniej kąpiel, pozniej tym drugim. pozniej salicylol na głowę i tak chodź z 2 godziny, kąpiel, i szampon oczywiście trzymaj 15 minut itd.... jakbym nie miał nic innego w zyciu tylko kuracje najlepiej rano i wieczorem." :D a do tego wszystkiego ta maść na 15 minut, spowodowała ze pojawiło się swędzenie nie do opanowania. I teraz po tym wszystkim nie mam juz ochoty iść do niej znów i patrzeć jak się do mnie uśmiecha i po raz kolejny opowiada ze to przecieznic takiego ze ma Pan szczęście ze tylko tyle Pana wysypało. Bezsensowna gadka głodnego z najedzonym. Ogólnie miła kobieta tylko wkurza mnie sam fakt ze nic mi nie pomaga. Przez dłuzszy czas (jakieś 4 lata) używałem Dermovate maść i płyn na głowę i to mi pomagało tylko na początku a ostatnio to tylko podtrzymywało ze po tygodniu była reemisja.
Ad.4. nie mam pojęcia.
Awatar użytkownika
 szater
...jak na 14 lat choroby to faktycznie nic o niej nie wiesz...proponuje jednak troszke poczytac,przekonasz sie ze warto...wybacz ale po 14 latach nie znac odmiany swojej choroby to.....conajmniej dziwne. :surprised:

Powiem tak ...masz wspaniała pania doktor...trzymaj sie jej,łuszczyca uczy cierpliwosci i...niestety musisz sie tego nauczyc,po tak długim stosowaniu Dermowate-silnego sterydy z najwyższej półki...i tak dziekuj Bogu ze wysyp jest jaki jest moze byc jeszcze gorzej jak nie zaczniesz leczenia standardowymi lekami...tymi co to nawet nazw nie pamietasz:cygnolina,masc siarkowo salicylowa itp.Nie da sie w jednym poscie strescic wszystkiego...niestety czeka cie troszke lektury.Są rózne rodzaje leczenia ale wszystkie wymagaja czasu i zaangazowania...nawet tu na forum znajdziesz super pomocne naturalne metody walki z pania ł ale....do wszystkiego trzeba checi ...i tak na przyszłosc...bron Boze nie chce cie straszyc ale ....sterydy pomagaja ,potem juz słabiej...na koncu wcale ale po nich wysyp jest nie do opanowania,trudny do leczenia i....skutki uboczne odezwa sie w jak najmniej oczekiwanym momencie...pozdrawiam
Awatar użytkownika
 puma
byłam kiedyś u takiego jednego dermatologa, dr alfreda hessa, wystrzegajcie się go jak gdzieś wam się trafi. chociaż tobie jastrun by się spodobał- na wizycie kazał mi wymienić wszystkie sterydy, które mi pomagały i wypisał je na recepcie. miałam świństwa na pół roku a on kazał mi przyjść za tydzień do kontroli i skasował 70 zł za wizytę- jakieś 10 lat temu! super doktor :crazy: przyjmuje u nas do dziś...
Awatar użytkownika
 szater
....dobry Boze siostro...na sam dzwiek nazwiska czuje sie jak na rampie w Oswiecimiu....gdzie ty sie leczysz kobieto...uciekaj....on chyba silnie rodzinnie powiazany....z takim jednym mało przyjaznym....co to mu Rudolf było :devillaugh:
 Maja
jastrun pisze:Ad.1.choruję od 14 lat
Ad.2. rodzaj to nie wiem mam tylko na łokiach kolanach głowie i jeszcze pare miejsc takich pojedyńczych plamek.
Ad.3.jedną maść taką na 15 minut tylko na chore miejsca + maść po tym zabiegu, Plus była jakaś malutka tubka do tego która się skończyła po 4 razach (nie pamietam nazwy). i jeszcze na głowę salicylol i szampon clobex. jakaś masakra " nasmaruj się jednym i czekaj , pozniej kąpiel, pozniej tym drugim. pozniej salicylol na głowę i tak chodź z 2 godziny, kąpiel, i szampon oczywiście trzymaj 15 minut itd.... jakbym nie miał nic innego w zyciu tylko kuracje najlepiej rano i wieczorem." :D a do tego wszystkiego ta maść na 15 minut, spowodowała ze pojawiło się swędzenie nie do opanowania. I teraz po tym wszystkim nie mam juz ochoty iść do niej znów i patrzeć jak się do mnie uśmiecha i po raz kolejny opowiada ze to przecieznic takiego ze ma Pan szczęście ze tylko tyle Pana wysypało. Bezsensowna gadka głodnego z najedzonym. Ogólnie miła kobieta tylko wkurza mnie sam fakt ze nic mi nie pomaga. Przez dłuzszy czas (jakieś 4 lata) używałem Dermovate maść i płyn na głowę i to mi pomagało tylko na początku a ostatnio to tylko podtrzymywało ze po tygodniu była reemisja.
Ad.4. nie mam pojęcia.
Dobry wieczor,
Post juz dosc"" starej daty"""jesli tu zagladasz sluze inf.o ktora pytasz:
Piotr Bojko dermatolog, Szczecin ul.Ku Sloncu 2/1 /prywatna klinika,zapisy.../ poczytaj rowniez na site""znany lekarz""opinie o Nim...