Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
 sawo
Witam,na łuszczyce choruje 15 lat ,po konsultacji lekarskiej doktor zaproponował lek biologiczny cnto 1959,czy ktoś brał coś podobnego
 betka
cześć,
to jest jakiś nowy lek biologiczny produkowany i testowany przez firmę Janssen, która jest też producentem Stelary (ja biorę zastrzyki). Na mnie Stelara dziala rewelacyjnie. Jesli masz dużo zmian, jeśli lekarz zaproponował Ci takie leczenie, to po prostu musisz rozważyć korzyści i straty i podjąć sam decyzję :)
 sawo
Witam,cnto1959 ma być testowany tylko 12 m-cy,na jesień wchodzi nowy lek biologiczny do testowania na dłużej.Mam już w głowie wielki mętlik i chyba zdecyduje się na Stelare ,tylko że jest troszeczkę drogi
 betka
a skąd Ty jesteś? :D bo wszedzie zamykają programy leczenia, a Ty mi tu donosisz o rozpoczęciu kolejnych... Szczęściarz! :D Zamierzasz sam płacić za Stelarę? :D napisz trochę, jak u Ciebie wygląda ten proces kwalifikacji do leczenia itd...
Awatar użytkownika
 henia
Przychylam się do zapytań Betki :)

Leki biologiczne też muszą być dobierane pod pacjenta. Nie wszystkie, i nie na wszystkich, jednako działają.
Z moich wieści wynika, że Stelara i CNTO1959 fakt, że są lekami biologicznymi firmy Janssen ale ich działanie oparte jest o blokowanie "innych" cytokin - to tak w bardzo wielkim skrócie.

Badania nad lekiem CNTO1959 na zachodzie, były prowadzone już od jakiegoś czasu-2007-8 rok. Na stronach anglojęzycznych, można dotrzeć do wieści o tym leku.
Programy badawcze tego leku w Polsce, wiążą się prawdopodobnie, z projektem wejścia tego leku, do lecznictwa, na terenie naszego kraju.
 sawo
Cześć,więc może zacznę od początku .Jestem z okolic Wrocławia z moją ukochaną łuszczycą jestem około 15 lat .Zaczeło się od łupieżu na głowie a skończyło się wysiewem na całym ciele i tak wylądowałem w Klinice Dermatologi we Wrocławiu.Po miesiącu smarowania cygnoliną i braniu leków wszystko zeszło i tak miałem kilka lat spokoju.Od jakiś 3 lat znowu zaczeły się pojawiać zmiany i jest tego coraz więcej,więc udałem się do dr.WOJCIECA BARANA który jest dermatologiem w K.D. we Wrocławiu i zaproponował testowanie CNTO 1959.Leczenie odbywa się przez wstrzykiwanie raz w miesiącu CNTO 1959 przez okres 12-mcy po wcześniejszym dokładnym badaniu pacjenta.Wszystko jest o.k. z CNTO 1959 tylko nikt nie zna skutków ubocznych dlatego zdecydowałem się na STELARĘ.W pierwszym rok leczenia podają 6-zastrzyków, za cztery płaci producent firma JENSEN pozostałe 2 płaci pacjent pod warunkiem że przejdziesz określone badania .Jeden zastrzyk kosztuje ok. 12 tyś.pln,jeśli ważysz powyżej 90 kg powinieneś wziąść 12 zastrzyków w pierwszym roku leczenia
 betka
No to decyzja należy do Ciebie :D Co kraj, to obyczaj jak widać. W Krakowie ciągle wahania - raz leki są, raz ich nie ma i w ogóle nic nie wiadomo. Jeśli gwarantują Ci dłuższą terapię, to można rozważać - wchodzić w to, czy nie. Pozdrawiam! :)