Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
Awatar użytkownika
 Paweł
To zjedzie. Po jakimś czasie koloryt skóry się wyrówna. Możesz spróbować stosować preparatów natłuszczających. Prodermina uwrażliwia na promienie UV, więc jeśli wychodziłeś na słonko to jest to po prostu opalona skóra.
witam..zakupiłam sobie balsam EXOREX i czy to prawda ze nie mozna go stosowac na duza powierzchnie ciała.ze mozna sobie uszkodzic nerki ...mam z 80 % powierzchni zaatakowane przez łuszczyce i nie wiem co za bardzo robic czy smarowac sie caŁA CZY tylko w połowie .prosze mi cos wiecej napisac jesli to mozliwe .z góry dziekuje i pozdrawiam,agata
 BIATA
Set pisze:No i już zeszło. Rada dla tych co będą mieli podobny problem-Pasta Lassara u mnie wysuszyla i zlyszczyla przebarwienia ;)
Set co to jest za pasta lassera? na receptę ona jest?
Bez recepty Pasta Lassari 20g - cena już od 2 zł
Do stosowania na skórę . Jest lekiem wysuszającym, ściągającym i przeciwbakteryjnym.
Wskazania Pasty Lassari
Lek wskazany jest do stosowania w przypadku niewielkich zmian skórnych, trądziku i otarciach naskórka.
Skład:
100 g pasty zawiera: - substancje czynne: 2 g kwasu salicylowego (Acidum salicylicum) i 25 g tlenku cynku (Zinci oxidum).
ja mam skład proderminy taki :
prodermini 3,0
salicylici 2,0
parefini 15,0
pasta zinci ad 100,0

sposób użycia 1xdziennie.

moje pytanie brzmi następująco: ile czasu powinno się trzymać proderminę?i jak długo to stosować?
to już czytałam :) ale to nic mi nie daje. napisane jest że na duże powierzchnie lepiej nie stosować. a pani dermatolog mi kazała... ale mam chyba uczulenie na tą maść i przerwałam smarowanie i nie wiem czy dalej smarować czy też nie.(wizyte u p.doktor mam dopiero pod koniec maja )
Możesz mieć uczulenie na
salicylici 2,0 lub
parefini 15,0 ja też tak mam trzeba by było jakoś bez tych składników (zastąpić je innymi)
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13