Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
 jolantta
Mam na imię Jolanta.
Moja walka z choroba zaczęła się około pół roku temu.
Byłam przerażona po przeczytaniu artykułów na jej temat.
Chociaż jestem pewnie i tak w dosyć komfortowej sytuacji ,bo choroba rozwinęła si e w wieku 47 lat a nie tak jak u innych bardzo wcześnie.
Dermatolog przepisał mi CLOBEDERM-jak przeczytałam póżniej steryd.Potem był Diprosalic.
Pomagał ,ale przestraszyłam się dalszych skutków stosowania sterydów.Zamówiłam Mediderm i dodatkowa Cetaphil-balsam.
Teraz stosuję tylko Mediderm i Cetaphil.
Rano i wieczorem .Łusek nie ma.Plamy robią się mniejsze ,chociaż nowych też przybywa.Piszcie co warto kupić ,co najbardziej pomaga za każdą radę będę wdzięczna.Pozdrawiam Jolanta
Awatar użytkownika
 henia
Witaj Jolu na forum :*
Kochanie jeżeli dotychczasowa kuracja skutkuje, trzymałabym się jej. Zaleczanie ł. nie polega na kupowaniu. Powolutku zadomowisz się tu, porozglądasz, i będziemy gadali :)
Awatar użytkownika
 Paweł
Cześć :)

Skoro plamy robią Ci się mniejsze to trzymaj się tej metody. Dopiero, gdy to zawiedzie postaraj się szukać alternatywy. Tu na forum jest sporo rad - wystarczy poszukać nieco :)
Awatar użytkownika
 szater
Witam Jolu...tak sobie mysle że nalezałoby zacząc leczyc...bo same kosmetyki...bardzo dobre i dosc nawet chwalone...widac nie daja rady piszesz
jolantta pisze:Teraz stosuję tylko Mediderm i Cetaphil.Rano i wieczorem .Łusek nie ma.Plamy robią się mniejsze ,chociaż nowych też przybywa.
skoro przybywa to znaczy ze stosowanie tylko tych dermokosmetyków nie jest wystarczajace.Sama powinnas ocenic czy dana metoda cie zadawala,czy to co sie dzieje daje ci satysfakcjie,jest lepiej czy ....nie tak do konca.Wiesz oprócz sterydów jest masa innych srodków które mogą pomóc:

-analogi wit.D3-DAIVONEX
-cygnolina-i jej odmiany
-dziegcie-prodermina,COCOIS,EXOREX

przy łuszczycy trzeba naprawde samemu duzo eksperymentowac....powodzenia xd