Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
 irute91@
Chciałabym zapytać dlaczego po hydrocortizonie i cygnusi zrobiły mi się ranki i w tych miejscach pojawiła się ropa :/. a do tego spuchły mi nogi. proszę o jakieś wskazówki na ten temat. wizytę u lekarza mam dopiero na koniec maja :(
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2012, o 09:40 przez Paweł, łącznie zmieniany 1 raz. Powód: Wątek przeniesiony, temat zmieniony.
Awatar użytkownika
 szater
trudno na odległosc nie widząc co sie własciwie stało podac ci jakas ocene sytuacji.Jestesmy tylko chorymi,żaden z nas nie jest lekarzem wiec z diagnozowaniem...to niekoniecznie dobrze trafione.
Cygnolina wypala-taka jej rola,hydrocortizon-lek p/swiadowy,steryd.
Zbyt mało informacji,zbyt lakonicznie napisałes co i jak stosowałes,jak długo,jakie stezenie cygnoliny,czy to masc,pasta czy pasta FARBERA. :surprised:
Jaki to rodzaj łuszczycy,gdzie wystapiły zmiany,czy cygnolina stosowana była wczesniej,co jeszcze stosowałes.....jak widzisz pytan bardzo bardzo duzo.
Według mnie nie nalezy czekac na diagnoze z internetu ale zgłosic sie nawet do lekarza rodzinnego aby to poogladał i podjął decyzje co robic dalej. :notguilty:
 irute91@
cygnoline stosuje od samego początku i wcześniej nigdy tak nie było. hydro stosowałam żeby rozmiękczyć skórę kilka dni przed c, i po c. rodzaju ł. nie wiem jaki jest. ostatni raz w szpitalu leżałam 6 lat temu to jeszcze byłam dzieciak. cygnusia robiona, zmiany ogólnie są wszędzie oprócz pleców i brzucha....
Awatar użytkownika
 szater
odpowiem moae tak nigdy nie stosowałam masci czy kremy z hydrokortizonem do zmiekczenia zmian?! :nomnom: ...jedyne wyjscie to ....lekarz....moze to nie plackowata a krostkowa lub kropelkowata łuszczyca jest....
Aby przygotowac skóre do lepsego wchłaniania cygnoliny zawsze stosuje sie masc salicylowo-siarkowa lub inny preparat z tej grupy...tyle moich wiesci i doswiadczenia :notguilty: