Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
 paweł 36
dziekuje Ci kochana szeter to cos co mam a p doktor na to mowi pasta ma kolor żółty i za pewne to maśc cygolinowa ale dlaczego kazała mi sie nia smarowac najpierw na cały dzien a teraz na noc tego juz nie wiem , mam stałe stężenie tej masc (0.20 %), po tygodniu stosowania widze pierwsze objawy zanikania ł.czytałem na temat masci cygolinowej tak jak mi poradziłas i byłem w ciezkim szoku jak mi dzisiaj dała takie zalecenia - zostane przy dotychczasowym stosowaniu czyli na dwie godzinki , tak pewnie bedzie bezpieczniej .wiem ,że Ty jestes ekspertem :D w dziedzinie stosowania cygoliny i bardzo sie ciesze ,ze odpowiedziałes na moje pytanie .Wracajac do tej masci z hydrokortzonem to po jej stosowaniu zaczeła mi sie strasznie łuszczyc skóra , dlatego zaczałem natłuszczac sobie skóre emulsja specjalna emolium ale jezeli radzisz mi masc cholesterolowa to na pewno jej spróbuje .
Awatar użytkownika
 szater
Paweł musisz pamietac o jednym skóra przyzwyczaja sie do cygnoliny,stęzenie ktore masz nie jest wysokie...oczywiscie my sami jestesmy ekspertami od leczenia swojej łuszczycy dlatego mozesz (po obserwacji)stosowac tak jak wydaje ci sie ze jest lepiej.Racje ma tez pani doktor bo na obecnym etapie cygusia już słabiej bedzie działac i smiało mozna zwiekszyc czas absorbcji.Ta masc z hydrokortizonem nie jest zla i pomaga w leczeniu ale koniecznie musisz wlasnie czyms i NATŁUSZCZAC I NAWILZAC(to dwie rozne czynnosci)tak sobie głosno mysle ze jeszcze z tydzien i ta cygusia ...bedzie wymagała zwiekszenia stezenia(mam nadzieje ze masz jakas wizyte w planie? xd )jezeli nie to...jest jeszcze jeden sposob wykorzystania tej mocy cygnoliny...ale o tym pózniej.Smaruj sie dzielnie ja ci kibicuje,za dobre słowo dziekuje...w razie najmniejszych watpliwosci...pytaj :D

PS
Z tą emulsja to super pomysl
 paweł 36
dziekuje ci bardzo za pomoc ja w sprawie cygusi jestem jak dziecko do tej pory leczono mnie tylko kortosterydami - dobrze dowiedziec sie czegos ciekawego i pożytecznego od starszych stażem i doswiedczeniem jak bedzie sie cos nie pokojacego dziec to na pewno zapytam - pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje :*
 paweł 36
Pozdrawiam serdecznie :D , szeter - pisalaś ,że skóra przyzwyczaja sie do cygoliny , mam stężenie 0,20 % i chyba nadszedł ten moment że moja skóra zaczęła sie przyzwyczajac do niej - w jednym miejscu zmiany zagoiły sie i zostały tylko białe plamki a w drugim ( szczególnie na plecach jak zauwazyła moja żona dzisiaj mnie smarujac pojawiły sie nowe małe punkciki , jakby zamiast sie goić nastapił wysyp ,jestem załamany bo myslałem ,ze po latach stosowanie kortosterydów znalazłem preparat który mi pomoze na jakis czas pozbyc sie tej cholery , co mam zrobic dzwoniłem do lekarki ale powiedziała ,że mam sie dalej smarowac tym stężeniem ( mam ją na sobie prawie cały dzień ) nie wiem czy szukac znowu innego lekarza czy jakoś temu zaradzic , smaruje sie ta cygysia juz 10 dzień .
Awatar użytkownika
 szater
Paweł masz dwa wyjscia:
-poprosic w aptece o zrobienie masci o stezeniu 0,30%(moze ci w tym pomóze lekarz rodzinny bo ta masc na recepte-ryczałt kosztuje chyba 7,50zł a na 100% to pewnie majatek
-zastosowac te cygnoline co masz pod okluzje
nie wiem czy kiedys cos takiego robiłes,smarujesz cygnolina i...zawijasz folią spozywczą-w ten sposób wzmacniasz działanie cygnoliny.

Jest jeszcze jedna podstawowa zasada stosowania cygnoliny ta metoda co masz zalecona-CYGNOLINA NA SKÓRZE DZIAŁA DO 2H...potem to juz niestety czy trzymasz cały dzien czy 5 h to bez znaczenia.Nie sadze aby twoja pani lekarz dobrze znałla zasady stosowania cygnoliny,wielu lekarzy niestety nie ma o tym zielonego pojecia.I tak dobrze ze zleciła ci niskie stezenie.Powodzenia...gdybys miał jakies pytania...to jestem xd
 paweł 36
pozdrawiam :) tak jak mi radziłaś po prosiłem p.doktor o wieksze steżenie cygolony ,mam teraz masc 0,30 %.smaruje sie nia od piatku , mam pytanie jak ma wygladac własciwie zypalona zmiamna - mam czerwony centek, którego srodek jest biały ,nie wiem czy smarowac go dalej mascia cygolinowa czy stosowac tylko masc na plamy po cygolinie i ciagle natłuszczac , jestem laikiem w stosowaniu tej terapi i niechciałbym sobie zaszkodzić :cool:
Awatar użytkownika
 szater
Paweł zasada jest jedna:nakladasz masc tak długo aż niczego nie ma ,plama ma byc BIAŁA,nie wyczuwalna pod palcami xd .Po kazdorazowym zmyciu...natłuszczasz i nawilzasz.Mam nadzieje ze idzie dobrze i....dzialaj ja ci kibicuje a w razie czego....pomoge ...chociaz widze ze doskonale radzisz sobie beze mnie :D
 paweł 36
dziekuje za pomoc, wole zapytać kogos kto ma duzo wieksze doswiadczenie niz ja , zeby sobie nie zaszkodzic - i tak nie mozna wyeliminowac całkowicie poparzenia ale jezeli terapia jest skuteczna to warto chociaz przez jakis czas pocierpieć zeby pózniej przez jakis nawet krótki okres , wygladac elegancko :D chociaz w kazdej przeciez chwili bo przeciez nie znamy dnia ani godziny moze wrócic :devil:
 paweł 36
pozdrawiam i znowu prosze o pomoc i wyjasnienia , chyba poparzyłem sie cygolins albo mi sie tak zdaje nie wiem tez czy mam dalej smarowac miejsca w których ma juz białe plamki dołączam zdjecia ,żeby było jasne o co mi chodzi - jezeli ,ktos mógł by mi pomóc bede wdzieczny uzywam cygoliny o sterzeniu 0,3 % ;(
Załączniki
20120402179.jpg
20120402179.jpg (14.88KiB)Przejrzano 811 razy
20120402178.jpg
20120402178.jpg (18.33KiB)Przejrzano 811 razy
Awatar użytkownika
 szater
Zdjecia sa tak niewyrazne ze ...ja np.na ich przykładzie nic nie moge stwierdzic.Po tak dlugim stosowaniu cygnoliny,trudno aby sie poparzyc 0.3%...zreszta takich obiawów nawet nie widze,nie widze nawet tego abys wogóle stosował cygnoline.Wokoło zmian powinny po takim czasie stosowania wystapic brazowe otoczki,własnie spalonego zdrowego naskórka.Nie da sie tego uniknac,wszyscy to maja.Skora zdrowa tak reaguje,spala sie zdrowy naskorek tworzac NIEBOLESNE otoczki roznych kolorów...od czerwonego,przez bordowy na brazowym konczac.Chorej tkanki nie jestes w stanie poparzyc!Piecze i boli TYLKO ZDROWA SKÓRA!po czym sadzisz ze sie poparzyłes? :notguilty: