Rozmowy dotyczące choroby współistniejącej z łuszczycą, czyli łuszczycowego zapalenia stawów (łuszczycy stawowej).
zdaję sobie kochana z tego sprawę, narazie będę walczyć innymi sposobami. tylko to tak cholernie boli, nawet jak nic tą ręką nie robię :( miałam na noc założoną opaskę, sięga prawie od ramienia do nadgarstka. efekt- rano ręka blada i spuchnięte palce. pewnie ciasna ta opaska i krążenie kiepskie. czyli jeszcze gorzej. tylko ketonal pomaga ale ile można... a tu trasy się szykują. dobrze,że to lewa ręka a nie prawa :D
....no powiem tak...na łokiec nie ma leku....depo medrol to blokada....ostrzyka ci staw i bólu nie bedzie ale i leczenia tez nie....żebys tylko tego nie naduzywała to zle nie bedzie....po zastrzyku uwazaj na reke...nie dzwigaj,nie wykrecaj....powinno troszke spuchnac i....bolec...dobrze by było ja unieruchomic na troszke na temblaku.....buziaczki :D
łokieć ostrzelany :cool: ból się zmniejszył, i to bardzo, ale niestety całkiem nie znikł.nie wiem czy to tak ma być ale narazie nie ruszam bo nie jest źle.
pochwalę się, że zmieniłam- po raz :nty- lekarza. temu mojemu chirurgowi skończyła się wena ;) poszłam do lekarza ogólnego- uwaga!- do ośrodka zdrowia a nie private. przejął się chłop jak diabli, dał skierowanie do jakiegoś podobno dobrego ortopedy. problem w tym, że ten ortopeda przyjmuje w ramach nfz i ma dość długie terminy, wizytę mam na połowę maja :totalshock: w jakim kraju ja żyję?? :crazy:
moja luszczyca troche odpuscila ,ale od kilku dni bardzo bola mnie kolana ,Najgorsze jest to ze bardzo boli mnie to co opiera sie na ni proteza nie wiem co sie dzieje czasem kiedys mnie pobolewaly stawy kolanowe ,ale teraz to mam taki bol ze trudno wytrzymac z kolami musze chodzic bo nie moge stanac na protezie nie moge obciazyc pozadnie nog .Nie mam zadnych spuchniec ani zadnych gozkow przynajmniej narazie ,nie wiem o co chodzi aloe mam nadzieje ze ta luszczyca nie zaatakowala mi stawow bo moja psychika tego nie zniesie .zapisalam sie do reumatologa ale dopiero na 10 kwietnia . Kupilam dzis sobie Artresan nie wiem czy dobrze zrobilam bo biore Eqoral ale juz nie moglam wytrzymac tak mnie bolalo , wzielam 2 naraz i tak jakby mniej mnie bolalo troszke .Inne stawy mnie narazie nie bola tylko kolanowe ,czy to luszczycowe zapalenie stawow ? :minishock: ,mam nadzieje ze nie .
Stasiu ciezko powiedziec bez badan,wyników i zdjec.Teraz taki okres ze stawy bardzo,bardzo dokuczaja.Sama odebralam wysłana przez szpital karte z wypisem i powiem ci nogi mi sie ugięły....nie sadziłam ze tak szybko bedzie takie duże spustoszenie,tyle nowych ognisk...ale cóz trzeba zacisnąc zeby i....do przodu.W naszej przypadłosci miesnie musza przejac funkcje stawów,musza byc tak silne aby te stawy odciazyc.ja chodze na basen bo tylko tam moge w odciazeniu,wzmocnic miesnie.Moze i ty spróbowałabys pocwiczyc w wodzie.te wszystkie "ulepszacze" w tabletkach to tak na prawde pic na wode,poprawa to tylko sugestia-lepiej działaja srodki naturalne-galaretki,zupki na nóżkach-łapkach kurzych,galareta z nóżek wieprzowych.
Z basenem to troche trudno bo do basenu nie wejde z proteza a bez niej nie dojde do wody chyba ze na czterech ,a to by wywolalo widowisko tak ze z basenem musze dac sobie na zatrzymanie a co do tych lapek ? pamietam ze moja tesciowa gotowala zupy na nich mozna by sprobowac ,a nie smierdzi zupa nimi ?