Tu możesz porozmawiać na różne tematy niezwiązane z łuszczycą.
 Showno
z czego może wynikać stłuszczenie wątroby? Mój tato dostał taką diagnozę. Jakie leki warto jest zastosować?
 Artze
Stłuszczenie wątroby często wiąże się z nadmiernym spożyciu alkoholu , lub syndromu metabolicznego ( cukrzyca , nadciśnienie , otyłość i dyslipidemia ), ale może także wynikać z innych przyczyn:
Metaboliczny
Abetalipoproteinemia , choroba składowania glikogenu , choroba Webera-Christiana , ostre stłuszczenie wątroby ciężarnych , lipodystrofia .
Odżywczy
Niedożywienie , całkowite żywienie pozajelitowe , utrata masy ciała poważny zespół ponownego odżywienia , jejunoileal bypass , bypass żołądka , uchyłkowatości jelita czczego z przerostu bakteryjnego .
Narkotyki i toksyny
amiodaron , metotreksat , diltiazem , tetracykliny upłynął wysoce aktywnej terapii antyretrowirusowej , glikokortykosteroidy , tamoksyfen , hepatotksynami środowiskowe (na przykład fosforu , zatruć grzybami ).

Od siebie polecam zajrzeć sobie na stronę:
https://produktybonifraterskie.pl/jakie ... a-watrobe/

Opisane jest, jakie zioła mogą pomóc.
 lagaras4
Chciałbym podjąć krótką dyskusję na temat stłuszczenia wątroby. Czy ktoś ma doświadczenie lub wiedzę na temat tej choroby? Chętnie poznam opinie oraz porady dotyczące diagnostyki, leczenia i zmian stylu życia wspierających zdrowie w przypadku stłuszczenia wątroby. Dziękuję za wszelkie informacje i doświadczenia, które możecie się podzielić.
 lataru
Chciałbym podzielić się kilkoma uwagami na temat stłuszczenia wątroby. Jest to coraz bardziej powszechny problem zdrowotny, który może mieć różne przyczyny, w tym niezdrowy styl życia, nadmierną konsumpcję alkoholu, czy też genetyczne predyspozycje. W przypadku podejrzenia stłuszczenia wątroby, ważne jest skonsultowanie się z lekarzem w celu diagnozy i ustalenia odpowiedniego planu leczenia. Ponadto, zmiana nawyków żywieniowych i regularna aktywność fizyczna mogą również pomóc w łagodzeniu objawów i poprawie stanu zdrowia.
 kamar4
Stłuszczenie wątroby jest stanem, który może występować z różnych powodów, włączając w to złe nawyki żywieniowe, nadużywanie alkoholu oraz inne czynniki. Ważne jest, aby osoby z tą diagnozą skonsultowały się z lekarzem w celu odpowiedniego zarządzania swoim zdrowiem. Dieta bogata w warzywa, owoce, zdrowe tłuszcze oraz regularna aktywność fizyczna mogą być pomocne w zarządzaniu tym schorzeniem. Niemniej jednak, każdy przypadek jest unikalny, dlatego też najlepsze podejście to indywidualne doradztwo medyczne.
 lidero
Niedawno natknąłem się na stronę https://meskaklinika.pl/, gdzie szczegółowo opisano leczenie testosteronem. Zaskoczyło mnie, ile osób zmaga się z niskim poziomem testosteronu i że może to mieć tak duży wpływ na zdrowie i samopoczucie. Na stronie znalazłem różne informacje o tym, co można osiągnąć poprzez TRT, oraz opis efektów, jakie ta terapia może przynieść. Czy ktoś z Was miał doświadczenie z taką terapią i mógłby podzielić się spostrzeżeniami?