Tu możesz porozmawiać na różne tematy niezwiązane z łuszczycą.
 bronzesocial
Bilmirəm niyə, amma uşaq vaxtından rulet mənə həmişə sehrli bir şey kimi görünüb. O fırlanan çarx, topun tıqqıltısı, gözləmə anı... Atam deyərdi ki, "rulet həyatın özüdür: fırlanırsan, dayanırsan, bəzən qazanırsan, bəzən uduzursan". O vaxt bu sözləri tam başa düşmürdüm. İndi başa düşürəm.

Həmin gün işdə çox yorucu bir gün idi. Müştərilərlə görüşlər, hesabatlar, təqdimatlar... axşam evə gələndə beynim zonklayırdı. Arvad uşaqları götürüb valideynlərinə getmişdi, evdə tək idim. Düşündüm ki, bir az dincəlim, televizora baxım. Amma heç nə maraqlı gəlmədi. Telefonu götürüb sosial şəbəkələrə baxdım, ordakılar da darıxdırıcı idi. Birdən ağlıma gəldi: bir neçə ay əvvəl bir dostum mənə bir proqramdan danışmışdı, demişdi ki, "əyləncəli oyunlar var, vaxt keçir". Axtardım telefonumda, tapdım: mostbet mobil indir deyə bir keçid var idi. Yüklədim, qeydiyyatdan keçdim. Vaxt keçsin, nə olar ki.

Proqram açıldı, içinə girdim. Oyunların çoxluğu məni təəccübləndirdi. Slotlar, poker, blackjack, rulet. Məni ən çox rulet cəlb etdi. Atamın sözləri yadıma düşdü. Canlı rulet bölməsinə keçdim. Orada bir neçə masa var idi, hərəsində fərqli dilerlər. Bir masanı seçdim, diler bir qız idi, adı Anna idi. Gülərüz, xoş səsli. Masada bir neçə oyunçu var idi, mən də qoşuldum.

Hesaba 50 manat yatırdım. Özümə söz verdim: əylənəcəm, çox pul itirsəm dayanacam. İlk mərclərim balaca idi: 1 manat qırmızıya, 1 manat cütə. Qazanırdım, uduzurdum, tarazlıqda idim. Təxminən yarım saat belə davam etdi. Anna hər dəfə çarxı fırladanda gülümsəyir, nəticəni deyirdi. Atmosfer çox xoş idi.

Sonra bir az cəsarətləndim. Qoydum 5 manat qırmızıya. Top fırlandı, düşdü 7 qırmızı. Qazandım 10 manat. Sevindim. Yenə 5 manat qırmızıya, gəldi 15 qara. Uduzdum. Yenə 5 manat qırmızıya, gəldi 32 qırmızı. Qazandım. Beləcə davam etdi. Bir saat sonra balans 80 manat olmuşdu. 30 manat qazanc. Özümü yaxşı hiss edirdim.

Saat gecə 11 radələri idi. Artıq iki saata yaxın oynayırdım. Gözlərim yorulmuşdu, amma dayanmaq istəmirdim. Annanın ritmi, topun səsi, çarxın fırlanması məni özünə bağlamışdı. Bir anlıq düşündüm ki, bu nədir? Niyə bu qədər vaxt keçirəm? Cavab sadə idi: əylənirdim. İşin stresindən, gündəlik qayğılardan uzaqlaşmışdım. Yalnız o an var idi, yalnız çarx və mən.

Birdən qərar verdim ki, bir dəfə böyük mərc edim. Balans 80 manat idi. Qoydum 50 manat qırmızıya. Ürəyim döyünürdü. Anna çarxı fırlatdı. Top fırlandı, fırlandı, yavaşladı, dayandı. 14 qırmızı. Qazandım! 50 manat 100 manat oldu. Balans 130 manat. 80 manat qazanc. Ayağa qalxdım, sevincdən nə edəcəyimi bilmirdim. Otaqda gəzməyə başladım.

Sonra dayandım, düşündüm. Atamın sözləri yenə ağlıma gəldi: "Bəzən qazanmaq, dayanmağı bilməkdir". Qərar verdim: dayanacam. Çıxarış əmri verdim, 130 manatı öz kartıma köçürdüm. Annaya təşəkkür etdim, o da gülümsədi. Yatdım, rahat yuxu gördüm. Səhər oyananda pul gəlmişdi. 130 manat.

Həmin gündən sonra rulet mənim üçün sadəcə bir oyun olmaqdan çıxdı. Bir dərs oldu. Öyrəndim ki, bəzən ən böyük qazanc nə vaxt dayanacağını bilməkdir. Öyrəndim ki, əyləncə üçün oynamaqla qazanc üçün oynamaq arasında böyük fərq var. Mən əyləncə üçün oynadım və qazandım. İndi arada bir mostbet mobil indir deyib proqramı açıram, rulet oynayıram. Amma heç vaxt iki saatdan çox oynamıram, heç vaxt itirə bilməyəcəyimdən çox qoymuram. Və həmişə atamın sözlərini xatırlayıram: "Rulet həyatın özüdür". Mən həyatı sevirəm, ruleti də sevirəm. Amma daha çox özümü idarə etməyi sevirəm. Bu, ən böyük qazancdır.