Tu możesz porozmawiać na różne tematy niezwiązane z łuszczycą.
Hej, zimą mam zawsze mega problem z suchymi i pękającymi dłońmi. Próbowałam różnych kremów, ale nic nie działa na dłuższą metę. Skóra jest sucha, szorstka, czasami aż boli. Może ktoś ma coś, co faktycznie pomaga, bo już mam dość tego problemu co roku...
Znam ten problem, miałam dokładnie tak samo. Zimą skóra na dłoniach robiła się tak sucha, że zaczynała pękać, zwłaszcza na kostkach i między palcami. Próbowałam zwykłych kremów, ale większość z nich działała tylko na chwilę, a potem było jeszcze gorzej. Dopiero jak zaczęłam używać specjalnych kremów regenerujących, to zobaczyłam różnicę. Teraz używam tego kremu: https://atopicin.pl/produkt/krem-do-rak ... acy-50-ml/. Jest to krem na atopowe zapalenie skóry dłoni tak wiec ma bardzo dobry skład. Jest mega odżywczy, ale nie tłusty, więc mogę go używać w ciągu dnia. Na noc nakładam grubszą warstwę i czasem zakładam bawełniane rękawiczki – serio, to działa. No i warto nosić rękawiczki na dworze, bo zimno tylko pogarsza sprawę. Spróbuj, może u Ciebie też pomoże.