- 18 sty 2013, o 19:37
Na początku chciałbym opisac swoją chorobę Łuszczyca objawiła mi się w wieku 8 lat pamiętam w tedy że rodzice byli w szoku miałem całe ciało wysypane oprócz twarzy,zaś u mojego Ojcawystąpiła łuszczyca przy moich narodzinach zaś jego matce w wieku 65 lat no i to jest w genach tyle że u nich znajdowało się to na kolanach ,głowie,łokciach,lecz u mnie wystąpiła łuszczyca na całym ciele .W wieku 8 lat Matka bandażowała moje całe ciało gdzie pod bandażem była śmierdząca siarka nie mogłem znieś tego zapachu tego swedzenia po dwóch tegodniach nie chodzenia do szkoły wszystkie plamy znikły Bardzo się cieszyłem z tego powodu że nikt mnie nie zauważył w jakim ja stanie byłem.Wszystko było zaleczone do wieku 18 kiedy poszedłem do WKU w wieku 18 stym rokiem życia tam mi wstawili w książeczce wojskowej z paragrafem choroba nie wyleczalna genetyczna gdzie były mało widoczne typu łokcie kolana.Mało tego mam problem z dostaniem się do Służb mundurowych przez ten paragraf, więc chciałem się szkolic dalej podjąłem szkołe wieczorową ogólnokształcącą wtedy mogłem zarabiac na dniówce ,znalazłem prace jako mechanik samochodowy mój szef w tamtych czasach nie miał ogrzewanego warsztatu było do6 stopni maksymalnie ,wtedy wam powiem że najbardziej to odczułem przeziebiłem ciało wysypało mnie ponownie na całym ciele wtedy jak poszedłem do lekarza skórnego powiedziała mi że mam usunąc wszystkie zęby które są z ubytkami ,nie pic alkoholu ,nie jeśc ryb ,unikac słońca .Słuchajcie potem brałem wszystkie maści najdroższe jakie były w tamtych czasach na rynku pomogło na 1,2 lata .W 2006 roku wyjechałem do Hiszpanii pracowałem przy winogronach myłem się wodą deszczową na słońcu chodziłem do samych spodenek wyobraście sobie że dwa tygodnie niemiałem nic Piłem piwo,paliłem jadłem owoce morza i nic zero łuszczycy to były moje dwa lata bez maści bez żadnych rygorów.Rok 2008 następna poraszka wyjazd do UK łuszczyca wystąpiła przy pierwszym spotkaniu z zimnem z deszczami i z pochmurnym dniem praca była tym samym co warsztat samochodowy w którym pracowałem.Wróciłem w roku 2011 do Polski teraz jestem wysypany totalnie pani doktor powiedziała że musze zmienic klimat ze ten mi nie odpowiada. To ja sie pytam dlaczego faszeruje osoby chore na łuszczyce takimi ciężkimi maściami te maści mają takie oddziałowanie jak bym siedział w kadzi z winem siarkowym...