Tu umieszczamy tematy dotyczące łuszczycy w ujęciu ogólnym, czyli zwykle nie pasujące do innych działów.
 Set
Minowicie juz kiedys mialem znamiona luszczycowe w okolicy pachwin,ale teraz na samej zoladzi pojawily sie czerwone plamy ;/ z poczatku myslalem,ze to grzybica wiec clotrimazolum w ruch,ale nic nie dalo. Po kazdym wytrysku plamy się wznawiaja :(((
Ostatnio zmieniony 7 maja 2012, o 09:37 przez Paweł, łącznie zmieniany 1 raz. Powód: Temat zmieniony.
Awatar użytkownika
 Paweł
Osobiście to w tym miejscu stosowałem tylko krem Nivea - kilka razy dziennie. No i pomagał.
Awatar użytkownika
 Paweł
Tak, u mnie to wyglądało mniej więcej tak jak na zdjęciu.
 Set
Pffff dziękuję ;) uspokoiles mnie bo juz się balem,ze cos innego niefajnego. Chyba jestem pierwszym na tym forum,ktory cieszy się,że to luszczyca :D
 Set
Pomocy maść rumiankowa nie pomaga,krem nivea tez nie. Bylem u lekarza przepisal steryd a tego nie chce. Sa jakies inne rozwiazania bo na neci nic nie znalazlem... :/ na ile prodermina moze zaszkodzic a na ile pomoc???
Awatar użytkownika
 szater
Skoro widział to lekarz i zaordynował lek to sadze ze niepowazną rzeczą jest podwazac jego decyzje...ale to twoje schorzenie,zrobisz jak bedziesz chciał :notguilty: .
Na czesci delikatne,miejsca intymne nie wolno stosowac ani cygnoliny ani proderminy ani żadnych analogów wit D3 :surprised:
 irute91@
mi lekarz dermatolog na miejsca intymne przepisał bet novate i pomogło. Szater ma racje że nie można stosować w takie miejsca cygnoliny i proderminy, ponieważ one są za mocne na takie miejsca. pozdro