Tu umieszczamy tematy dotyczące łuszczycy w ujęciu ogólnym, czyli zwykle nie pasujące do innych działów.
 aneczka21j
Witajcie jestem nowa na tym forum. Jestem kobietą i mam łuszczycę. Mój problem od roku zmagam się z dziwnymi bólami? głowy - swędzenie, pieczenie, palenie, ściskanie, gorąco, parzenie takie uczucia na czubku głowy(środek - mam przedziałek) Moja głowa bardzo reaguje na słońce- uczucie pieczenia, wiatr,klimatyzacja w sklepach - zimno moja głowa to mrowienie, ciarki. Czasami widać czerwone plamy na głowie. Mam tylko kilka małych plamek łuszczycy. Jak dotykam czubka głowy to bolą mnie cebulki włosów, spinając włosy bardzo mnie to boli. Jestem kobietą, pracuje myję rano głowę układam włosy staram się to robić co 2 dzień. Odstawiłam lakier do włosów, staram się nie suszyć włosów ale nie zawsze to mi się udaje.Te dziwne bóle doprowadzają mnie do szału. Zaczęłam chodzić po neurologach i nic, nie miałam żadnych badań specjalistycznych więc nie wiem czy w tej głowie coś jest czy to tylko łuszczyca bo skóra głowy jest tak sucha i się tak zachowuje ???? bo ja nie wiem co robić jak żyć to mnie zadręcza. Pomóżcie! piszcie! Proszę. Dzięki z góry
 Basieńka44
Zrób sobie maseczkę z olejku rycynowego i żółtka, jedno żółtko na 1 łyżkę olejku, co dzień dokąd skóra się nie nawilży i łuszczyca nie zacznie znikać,potem możesz co drugi lub rzadziej.
A na te ciarki herbatka z szałwii raz dziennie.
 aneczka21j
Ok! czy tą maseczkę zmyć? Daj więcej szczegółów bo nie znam tego przepisu. Czy ty też masz takie uczucia w głowie i reakcje na wiatr i słońce?
Awatar użytkownika
 antonia
aneczka21j
Nie miałaś badania specjalistycznego skóry głowy,
na jakiej podstawie wiesz, że to łuszczyca?
 aneczka21j
Badania głowy nie miałam. Byłam już u wielu dermatologów i mówią że to łuszczyca leczę się na nią od 15 lat ja mam na całym ciele.
Bóle głowy pieczenia to mnie zabija bo nie wiem co to jest sprawy dermatologiczne czy neurologiczne nie wiem gdzie się i do kogo udać
Awatar użytkownika
 antonia
Są inne choroby skóry głowy do złudzenia przypominające łuszczycę, niektóre są bardzo zakaźne. Już był tu na forum przypadek, że dermatolodzy leczyli dziecko na łuszczycę głowy i było coraz gorzej, wreszcie gdy mała z bólami wylądowała w szpitalu okazało się, że ma oprócz łuszczycy grzybicę odzwierzęcą! Na szczęście dziecko miało upartą mamę, która wymogła badania, inaczej mogło by się to źle skończyć.
Jak widzisz, często badania są konieczne dla postawienia trafnej diagnozy, lekarze też ludzie i często się mylą!
 Basieńka44
aneczka21j pisze:Ok! czy tą maseczkę zmyć? Daj więcej szczegółów bo nie znam tego przepisu. Czy ty też masz takie uczucia w głowie i reakcje na wiatr i słońce?
Maseczkę nakładasz na 20 min góra pół godz, potem zmywasz, ja używam do tego Pharmaceris żel do mycia głowy i ciała, ale można i zwykłym szamponem,łatwo się zmywa.
Nakładasz pędzelkiem do farbowania jak najwięcej na skórę głowy a nie włosy,przykrywasz folią i na to ciepły ręcznik lub chusta.
Do ostatniego płukania możesz dodać ocet jabłkowy łyżka na szklankę.
Ja w ten sposób zaleczam zmiany na głowie w miesiąc(stosując co dziennie)góra dwa.
Na długie włosy trzy żółtka
i 3 łyżki oleju.
 aneczka21j
Basieńka44 pisze:
aneczka21j pisze:Ok! czy tą maseczkę zmyć? Daj więcej szczegółów bo nie znam tego przepisu. Czy ty też masz takie uczucia w głowie i reakcje na wiatr i słońce?
Maseczkę nakładasz na 20 min góra pół godz, potem zmywasz, ja używam do tego Pharmaceris żel do mycia głowy i ciała, ale można i zwykłym szamponem,łatwo się zmywa.
Nakładasz pędzelkiem do farbowania jak najwięcej na skórę głowy a nie włosy,przykrywasz folią i na to ciepły ręcznik lub chusta.
Do ostatniego płukania możesz dodać ocet jabłkowy łyżka na szklankę.
Ja w ten sposób zaleczam zmiany na głowie w miesiąc(stosując co dziennie)góra dwa.
Na długie włosy trzy żółtka
i 3 łyżki oleju.
Dziękuję za przepis na pewno skorzystam.
 aneczka21j
DZIĘKUJĘ DZIĘKUJE
za przepis na maseczkę olej rycynowy + żółtko. Stosowałam tak jak podałaś. Zaleczyłam, ł głowy. Powraca ale w mniejszym stopniu. To super przepis na pewno będę się go trzymać. Polecam wszystkim to cud jak się zmieniła skóra głowy. Trzeba być sumiennym przez 3 miesiące codziennie teraz i wygojone do 0. Teraz raz na tydzień zaczęła się odnawiać więc zwiększyłam na 2 razy w tygodniu. Jeszcze raz DZIĘKUJĘ i POLECAM WSZYSTKIM.

To był mój pierwszy post o ł głowy. To pierwsza próba bez sterydów. Udało się. Od prawie roku nie stosuję sterydów tylko naturalne metody.