Tu umieszczamy tematy dotyczące łuszczycy w ujęciu ogólnym, czyli zwykle nie pasujące do innych działów.
 aneczka21j
Mam podrażnią skórę głowy. Czerwone plamy na głowie + łuszczyca łuskowa na głowie. Teraz kiedy jest słońce chcę trochę opalić łuszczycę na ciele ale jest mi w głowę bardzo gorąco, piecze w te czerwone miejsca. Co robić??? Zakładać czapkę czy zacisnąć zęby i opalać głowę żeby wyleczyć. Jestem od ok 1 miesiąca na tym blogu. Mój pierwszy post to właśnie ściskanie, ciągnięcie, pieczenie głowy. Polecono mi żółtko z olejem rycynowym, salicylol. Stosuję na przemiennie. Odstawiłam wszystkie kosmetyki do włosów typu lakier, wosk i suszarka, Jest różnica. Jest lepiej objawy się złagodziły. Ale co robić z głową na słońcu...?????
Prośba do wszystkich zaglądajcie to starych wpisów? Pisałam w temacie witaminy D lub kipieli magnezowej. Nikt nie odpisuje.
Trzeba te informację zbierać do "kupy".
np. jaki był poziom witaminy D przed jej łykaniem ile braliście jaki jest teraz poziom a jak się przy tym zachowuje łuszczyca. Jaki to okres czasu.....
kto zażywał kopiele magnezowe - jaki efekt
 Basieńka44
aneczka21j pisze:Mam podrażnią skórę głowy. Czerwone plamy na głowie + łuszczyca łuskowa na głowie. Teraz kiedy jest słońce chcę trochę opalić łuszczycę na ciele ale jest mi w głowę bardzo gorąco, piecze w te czerwone miejsca. Co robić??? Zakładać czapkę czy zacisnąć zęby i opalać głowę żeby wyleczyć. Jestem od ok 1 miesiąca na tym blogu. Mój pierwszy post to właśnie ściskanie, ciągnięcie, pieczenie głowy. Polecono mi żółtko z olejem rycynowym, salicylol. Stosuję na przemiennie.

Nie łączyła bym obu albo jedno albo drugie