Tu umieszczamy tematy dotyczące łuszczycy w ujęciu ogólnym, czyli zwykle nie pasujące do innych działów.
Nie zawsze muszą to być problemy wątrobowe, może to być między innymi łojotokowe zapalenie skóry,
Napewno nie objawia się ono brązowymi czy ciemniejszymi plamami pod oczami :D :D tak z obserwacji własnych :D
Awatar użytkownika
 antonia
Basieńka44 pisze: tak z obserwacji własnych
Ja ze swoim problemem poradziłam sobie ziołami z linka wyżej nie miewam już problemu na twarzy od tamtej pory nawet po zbyt intensywnym pobycie na słońcuProblemy pod oczami zawsze wskazują na problem z wątrobą, nerkami i tutaj zrobiła bym badania jak te organy pracują
Twoje problemy zdrowotne nie muszą się pokrywać z problemami innych ludzi, nie zawsze wszystkich możesz wyleczyć swoją sugestią, tymbardziej nie widząc zmian i nie znając ich pochodzenia. Leczenie ziołami bez znajomości choroby może przynieść więcej szkody niż pożytku, już to kiedyś dyskutowaliśmy na forum.
Tak leczenie ziołami wewnętrzne bez ich znajomości może przynieść co innego jak oczekujemy ale nie zewnętrznie
nikogo nie diagnozuje tutaj zioła wypróbować jednak warto
jak myślisz co na ten problem przepisze lekarz :notguilty:
myślę że któryś ze sterydów i to wcale nie tych słabszych
no ale jak moje sugestie tak rażą .............................
nie zapodam wiecej :) :)
Awatar użytkownika
 henia
Zgadzam się z Antonią. Najważniejsza jest prawidłowa diagnoza, a tę może postawić tylko lekarz, po szczegółowych badaniach.
W innym wypadku, to wróżenie z fusów :P a Basia dziś, ma widać chęć, stać się tu naszą naszą forumową wróżką xd
a Basia dziś, ma widać chęć, stać się tu naszą naszą forumową wróżką xd
Jakżesz bym śmiała za mało wiedzy w temacie na wróżenie :notguilty: :notguilty:
Awatar użytkownika
 antonia
Basieńko, nie ma się o co obrażać, jesteś kochana i wszystkim chciałabyś pomóc, my to wiemy, ale lepiej wiedzieć na pewno co za ustrojstwo chłopaka dopadło i nie ryzykować pogorszenia, zwłaszcza, że tu chodzi o delikatną skórę twarzy, której nawet niewinne ziółka mogą bardzo zaszkodzić. Jeśli lekarz uważa, że konieczne są sterydy, to bierze to na swoją odpowiedzialność a jak chłopak z pełnym zaufaniem zwróci się bezpośrednio do Ciebie o pomoc, wtedy możesz mu doradzać jak najlepiej uważasz. :) :)
Jeśli lekarz uważa, że konieczne są sterydy, to bierze to na swoją odpowiedzialność
Tak tak ból też cierpi jak i zniszczoną skórę twarzy :notguilty: :notguilty:
już to przerabiałam
Nie zauważyłam żadnej odpowiedzialności za skutki uboczne....... poza w tym wieku to normalne :*
nie odradzam jednak każdy ma swój rozum i może go używać wedle uznania :*