Tu umieszczamy tematy dotyczące łuszczycy w ujęciu ogólnym, czyli zwykle nie pasujące do innych działów.
 aga_bia
Mam pytanie moi drodzy czy robicie jakieś badania ?Bo ja ostatnio robiłam OB i mam mocno podwyrzszone lekarz mi powiedział ze moge mieć jakiś stan zapalny i dlatego pojawiła mi sie łuszczyca tylko jaki stan zapalny zeby zdrowe gardło zdrowe sprawy kobiece oki a jak jest u was??
Awatar użytkownika
 henia
Jestem z tych badających się i leczących. Z wieści od moich doktorów... "dzisiejsza medycyna już tak bardzo, nie opiera się na wskazaniach OB, często te wskazania są cechą osobniczą". Pewnie dlatego Twój lekarz użył " ...mogę... mieć stan zapalny..."
Morfologie robię co 3 miesiące, OB nie. Pozdrawiam :*
Awatar użytkownika
 puma
ja mam ob 36, czyli dość wysokie.ale wiem, że mam stan zapalny stawów. chociaż lekarz też stwierdził, że mogę mieć stan zapalny stawów.
Awatar użytkownika
 szater
....wszystko własnie zalezy od lekarza i regionu...jak to mówia dla jednych wazna zona dla innych tesciowa....gdy OB jest wysokie to i cała reszta wyników jest nieprawidłowa...najczesciej pojawia sie leukocytoza...podwyzszone ilosci białych ciałek krwi....stan zapalny to np:zęby nie wyleczone_niekoniecznie bolace,to przerosniete migdały,nereczki podziebione,pęcherz moczowy,jajniczki i....wiele róznych mozliwosci ....stawy to jakby w naszym przypadku szczególnie powinny zostac sprawdzone.....
Awatar użytkownika
 henia
Ha ha żeby to było takie proste, to by nam lekarze nie byli potrzebni: białe 3,2 > Ob 42; za dwa tyg. białe > 2,7 Ob 14 :crazy: bądź tu mądry i pointerpretuj xd Cuda panie cuda :D
Aha i tak naprawdę: ani region ani lekarz, nie mają co do interpretacji Ob, nic do rzeczy. Medycyna generalnie odchodzi od tych wskazań. One zresztą w dużej mierze, zależą też od wieku pacjenta. Puma poczekaj do 50-tki i swoje Ob, będziesz miała w normie.... prawie. Przy Twojej prędkości, to będzie jak mgnienie xd :*
 aga_bia
Powiedzcie mi kochani czy ja musze koniecznie usuwać migdałki stan zapalny robi mi sie tak na przełomie jesień zima i zima wiosna tz 2 razy w roku a ii tak mnie wysiewa czy mam chore migdałki czy nie a co bedzie jak je usune czy nie bede chorować na płuca odpowiedzcie co sadzicie?
Awatar użytkownika
 puma
henia ob to ja mogę mieć wysokie byle by mnie gnoty nie bolały :D
zęby mam nie za piękne ale zdrowe, migdaki w normie, woreczka brak, wrzodów brak, płucka piękne. może jedynie ginekolog miałby u mnie czego szukać, a wiadomo, że ten to akurat zawsze coś znajdzie :devillaugh: co do migdałków to można śmiało usuwać (jeśli dokuczają), moja córa nie ma ich od 15-stu lat i nigdy nie chorowała na płuca.
Awatar użytkownika
 iwona k
moja córka w zeszłym roku usunęła migdałki i tej zimy jeszcze nie chorowała na przeziębienia a po nich zawsze miała wysyp.decyzję zawsze musisz podjąć sama po konsultacjach z lekarzem.dermatolog i laryngolog muszą się wypowiedzieć,pozdrawiam :)