- 3 sty 2025, o 22:21
cześć, mam 27 lat, od ponad 10lat choruje na łuszczyce. Dermatolog przy pierwszej wizycie zapisał mi wiele sterydów - pomagał tylko dermovate płyn, i to tylko na skórę głowy, po kilku miesiącach dostałem recepte na cygnoline którą wypalałem plamy na ciele - z przyzwoitym skutkiem. Tak mineło 10 lat, demovate na skóre głowy + cygnolina na ciało, aż do początku listopada 2024. Mniej wiecej w tym samym czasie zakupiłem dwie rzeczy - "wódke carską" którą pije dwa razy dziennie po łyżeczce(rozcieczone z wodą), oraz filtr prysznicowy " PHILIPS AWP1775CH"( jest wiele innych, ale tylko ten testowałem".
Skutek - stare strupy na łokciach praktycznie całkowicie zeszły, nowe nie powstają, skóry głowy nie smarowałem sterydem ponad miesiąc, koszt zakupu obu rzeczy to około 200zł, polecam, trzymam kciuki aby komuś pomogło.
PS: moge polecic jeszcze maść która wczesniej mi pomagała - "Hiskin, rapid relief" bardzo fajna, tania maść nawilżająca, skóra po niej jest mniej czerwona, strupki schodzą.
Skutek - stare strupy na łokciach praktycznie całkowicie zeszły, nowe nie powstają, skóry głowy nie smarowałem sterydem ponad miesiąc, koszt zakupu obu rzeczy to około 200zł, polecam, trzymam kciuki aby komuś pomogło.
PS: moge polecic jeszcze maść która wczesniej mi pomagała - "Hiskin, rapid relief" bardzo fajna, tania maść nawilżająca, skóra po niej jest mniej czerwona, strupki schodzą.