W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
 aga_bia
Hej jestem załamana i nie wiem co robić nie dość że choruje na łuszczyce od 15 roku życia to jeszcze przyplątało się a raczej na twarz demodex wyglądam okropnie.Czoło i policzki czerwone w plamy dostałam od dermatologa protopic pomógł ale na kilka dni i znowu się pojawiło smaruje wit A i natłuszczam ale nie pomaga czy ktoś miał podobnie
Awatar użytkownika
 antonia
Nie martw się, nużeńca daje się szybko opanować. :)

Receptura– prof. Henryka Różańskiego:

Mikstura na nużycę (Mixtura antidemodex):
Przygotowanie: do 100 ml wody wlać 50 ml nalewki wrotyczowej, 50 ml octu wrotyczowego, spirytus mrówczany - 20 ml, spirytus kamforowy - 20 ml, wymieszać.
Stosowanie: Skórę zakażoną roztoczami przemywać 3-4 razy dziennie.

„Wyniki moich badań potwierdzają, że wyciągi z wrotyczu niszczą szybko i skutecznie nużeńca (demodex), świerzba, kleszcza, swędzika i In”
http://www.igya.pl/srodki-lecznicze/ros ... vulgare.ht
Awatar użytkownika
 antonia
Na nużycę potrzebna jest silna mikstura, która szybko i trwale niszczy pasożyty, nie wydaje mi się, żeby to mogła uczynić maść witaminowa, czy rumiankowa. Wrotycz jest silnym środkiem na demodex i łuszczycę jednocześnie.
 Basieńka44
antonia pisze:Na nużycę potrzebna jest silna mikstura, która szybko i trwale niszczy pasożyty, nie wydaje mi się, żeby to mogła uczynić maść witaminowa, czy rumiankowa. Wrotycz jest silnym środkiem na demodex i łuszczycę jednocześnie.
antonia wrotycz nie każdy może zdobyć czy wie jak wygląda
ja twarzy nie wyleczyłam tylko tymi maściami są tam jeszcze zioła które mają podobne działanie a są ogólnie dostępne w każdym zielarskim
maści podziałały jako wspomagacze
Awatar użytkownika
 antonia
Basiu, gdyby chodziło tylko o łuszczycę twarzy, to nie byłoby dyskusji, ale w tym wypadku występuje podwójny problem: łuszczyca i pasożyty, które są w zasadzie ciężkie do opanowania - dlatego też z całym rozmysłem zaproponowałam wrotycz, doskonały na takie przypadki. Można go kupić na Allegro bez problemu i robić z niego mikstury wg. przepisu dr. nauk, który chyba się na tym zna? ;)
Co zrobi Aga, to już jej wybór.
Awatar użytkownika
 antonia
Wrotycz zagościł u mnie na stałe :D
Niestety, nie mam możliwości kupowania go przez Allegro więc zbieram sama :D
Częściowo suszę, robię maceraty i mrożę je, robię nalewki spirytusowe i wrotyczowy olej. W trudnych sytuacjach wspomagam nim rodzinę i znajomych. Leczyłam nim moją maleńką wnuczkę z AZS z cudownym rezultatem i chłopca z bardzo dokuczliwego trądzika. Rezultat był wspaniały, w ciągu jednej doby poginęły mu z twarzy pryszcze.
Uważam wrotycz za najcudowniejszą roślinę na świecie.
Dla siebie robię kremy i balsamy i jestem bardzo zadowolona z kondycji mojej skóry.
Awatar użytkownika
 szater
o to akurat potwierdzam :)
Nigdy nigdzie nie przeczytałam że cokolwiek wyleczyłaś a stan skóry faktycznie pokazuje że sobie swietnie radziśz :blush:
Awatar użytkownika
 antonia
Dzięki szater :) nie zawsze tak bywało. Trzeba się wsłuchać w swój organizm i długo obserwować, żeby się nauczyć jego potrzeb :D
Jeszcze jedna rada na temat wszystkich leków i specyfików: rzeczywiście warto przed ich użyciem przetestować je za uchem na wypadek uczulenia.
Można nie być alergikiem, ale czasem może się zdarzyć ostra, zapalna reakcja na jakiś specyfik. Warto jeszcze po jakimś czasie znów spróbować, bo może się okazać, że to było przejściowe. Ja czasami tak mam :D