W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
Witam Wszystkich,

Chcialbym sie z wami podzielic moja historia na temat “Nieuleczalnej Luszczycy”. Nie chce was tutaj zanudzac, wiec przejde do sedna sprawy.

Od 4 lat chorowalem na ta paskudna chorobe, czerwone placki we wlosach, sypajaca sie skora, czerwona na czole, brwiach, kolo nosa, lokciach, chcialem ze soba skonczyc. Choroba przyszla z dnia na dzien, nie moge pojac skad I dlaczego. Chcialem zapasc sie pod ziemie.

Skad sie bierze I jak ja wyleczylem Po 2 miesiacach.

Choroba jest wynikiem zaklocen w funkcjonowaniu watroby. Musimy stosowac scisla diete watrobowa; ZERO SMAZENIA, trzeba unikac wedlin, wedzonego miesa, wieprzowiny I zup na nich gotowanych.
Wszystkie rodzaje kwasow jak ocet, moszcz, wino, cytryny, pomarancze, grejpfruty, jak rowniez jagody i soki. Jablka, kawa ziarnista czekolada, kakao I miod pszczeli tworza kwasy ktorych nie znosi chora watroba.
Zero soli, ostrych przypraw, zadnych ryb w puszkach, konserw miesnych, warzyw straczkowych jak fasola groch, oraz wszystkie gatunki ALKOHOLI.
Rozwniez sosy , majonez, musztardy I tego typu podobne sa zabronione.

Rowniez unikalem mleka, wszystkich przetworow mlecznych, glutenu.

Mozemy jesc lekkie mieso, mieso z kurczaka, najlepiej wszystko gotowane, warzywa, seafood itp, orzechy,

Pijalem ta mieszanke ziolowa;
10g kora debu
30g kory wierzby
40g wiazowka blotna
20g dymnica
20g owocnia orzecha wloskiego
30g glistnika
50g pokrzywy
30g przetacznik
30g nagietek
20g krwawnik

Skore smarowalen smalcem.

Ziola sa bardzo gorzkie, ale da sie przyzwyczaic.

Moglbym tutaj sie rozpisywac ale chcialem napisac szybko i na temat. Mam nadzieje ze komus pomoze, bo choroba moze doprowadzic do samobojstwa. Takie przypadki sie zdarzaly.

Jezeli macie jakies pytania, prosze pytac.
No i jak to jest, jedni zalecają przy łuszczycy jabłka i cytrusy inni wręcz przeciwnie.
A co do ryb - czemu w puszkach nie? Sardynki ponoć jak najbardziej.. No i alkohol - wiadomo, ze złe działa ale można na forum znaleźć opinie, ze wino powinno się pic...

Gratuluje w każdym razie pozbycia się problemu i oby na jak najdłużej
Co przypadek, to inna opinia na temat diety. Nie ma jednej odpowiedniej. Trzeba obserwować reakcje swojego organizmu. Można spróbować zbilansowanej diety, bez glutenu, możliwie jak najmniej przetworzoną, bez konserwantów.

Lampka wina wieczorem dobrze działa na serce. Ale sam alkohol może być czynnikiem zapalnym. Tylko tu nie ma reguły, bo to zależy od organizmu.
Witam,

Uwierzcie mi, jezeli bedziecie sporzywali cytrusy i inne rzeczy ktore wymienilem nie pozbedziecie sie luszczycy.

Co do ryb w puszkach, bardzo czesto sa wedzone,ostro solone, watroba tego nie znosi. Rowniez jest bardzo duze stezenie rteci, toksyn, w puszkach, sa mocno zakonserwowane, poczytaj sobie. Watroba musi te toksyny wydalic, wiec zamiast sie regenerowac (bo jest w stanie) to jest narazona na obiazenie.

Wino rowniez jest zabronione, gdy obserwowalem efekty spozywania np; miodu, wina w malych ilosciach stan sie pogarszal bardzo szybko, czerwone plamy sie zwiekszaly i nastepowal straszny swiad.

ROwniez zazywalem Vit. D3+K2, Vit C, Probiotyki, pijalem 2.5-3l wody w ciagu dnia, soki warzywne, jak nawiecej zieleni.

Dlaczego nie moge edytowac postu powyzej?
Psoriosis pisze:Witam,

Uwierzcie mi, jezeli bedziecie sporzywali cytrusy i inne rzeczy ktore wymienilem nie pozbedziecie sie luszczycy.
Szanowny kolega mysli ze ma przed sobą laików???

Pozbył sie kolega ZMIAN ŁUSZCZYCOWYCH czyli uzyskał REMISJE...na jak długo to sie okaze :P

Choruję przeszło 50lat,stosowałam WSZELKIE MOZLIWE SPOSOBY I METODY...nie ma mozliwosci pozbycia sie łuszczycy czy wyleczenia choroby immunologicznej :P

Każdy z nas choruje inaczej i na kazdego co innego działa,te że koledze pomogło nie jedzenie cytrusów to znaczy jedynie że:

KOLEDZE POMOGŁO :D :P

Wielu już widziałam hurraoptymistów,którzy zachłysnęli sie sukcesem remisji,swietowali sukces ....a potem cichutko zniknęli z forumków wszelakich xd

Zdrówka życze i powodzenia :)