W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
Awatar użytkownika
 edoss91
dziekuje za pomoc, za linki i za rady !!! na pewno skorzystam z nich !!!! pozdrawiam i wytrwalosci zycze :D
Awatar użytkownika
 edoss91
odswiezam watek.........

bylem pare dni temu u mojej pani dermatolog no i ....stwierdzam ze czas ja zmienic bo zero podejscia do pacjenta i male zainteresowanie... nawet nie idzie z nia normalnie pogadac o Ł tylko w taki sposob ze musi byc i ze ona tam rzadzi ...po przeziebieniu wyskoczylo mi glownie na rekach i troche na klatcce piersiowej kilkadziesiat drobnych ognisk sugerowalem jej ze moze jakies inne leki - niesterydowe - lub prodermina ktorej nie praktykowalem a ona ...........
zapisala mi standardowo Elocom masc na cialo no i do tego Diprosalic ....a w razie wiekszej-grubszej łuski masc salicylową z mocznikiem :angry:

ciekawe podejscie nie sadzicie ?
jakie opinie na temat diprosalicu ???
takze zmainy sa nie uniknione :devil:
Awatar użytkownika
 edoss91
a i jeszcze kilka pytan dotyczacych leczenia - co doradzicie do tego :

skóra głowy:
3 dni pod rząd:
papka drożdżowa na 1-2 godz -
po niej zmycie szamponem PuriIchtilium od Pharmaceris -
na koniec Cerkogel :D

po tych 3 dniach
cocois przez około tydzień na noc
rano zmycie szamponem PI + cerkogel [rano]

czy takie polaczenie moze byc ???cerkogel chce stosowac zawsze rankiem.... czy zmienic cos lekko ??? czy moze stosowac cocois po zmyciu drozdzowej papki a rano dac cerko ??? hmmm ??? doradzicie siostry Biedronki moje ? :P
a i kolejne pytanie --- czy stosowal ktos moze Cocois na rece i nogi tzn z jakim efektem i czy warto :crazy: ???
planuje dac masc salicylowa z mocznikiem na nogi i rece a po niej po ok tygodniu COCOIS . .. no i oczywiscie rankiem Mediderm do nawilzania i natluszczania ;P stosowal ktos takie polaczenie ???? i czy dobre ? :P

i kolejny zestaw pytan:
wode z cytryna codziennie rano po przebudzeniu na pusty żołądek codziennie czy przez jakis czas tylko na odkwaszenie ???? jakie mozecie mi polecic suplementy diety w kaspulkach ktore warto lykac przy pani Ł ???? kwasy omega3 w kapsulkach ??? a moze cos z dodatkiem oleju z wiesiolka ???
ps. pytam o taki 'plan' walki z Ł gdzyż post wyzej napisalem ze znowu pani Derma zapisala mi Diprosalic i Elocom :boring: a tego badziewia chce uzyc tylko w ostatecznosci i bardzooooo oszczedznie czytaj na wysyp drobinek na klatce piersiowej...tyle :thx:
 Basieńka44
i kolejny zestaw pytan:
wode z cytryna codziennie rano po przebudzeniu na pusty żołądek codziennie czy przez jakis czas tylko na odkwaszenie ???? jakie mozecie mi polecic suplementy diety w kaspulkach ktore warto lykac przy pani Ł ???? kwasy omega3 w kapsulkach ??? a moze cos z dodatkiem oleju z wiesiolka ???
ps. pytam o taki 'plan' walki z Ł gdzyż post wyzej napisalem ze znowu pani Derma zapisala mi Diprosalic i Elocom a tego badziewia chce uzyc tylko w ostatecznosci i bardzooooo oszczedznie czytaj na wysyp drobinek na klatce piersiowej...tyle
woda z cytryną może iść stale lepiej jednak robić przerwy np po miesiącu..... tydzien
olej z wiesiołka jak najbardziej
ostropest
magnez jak nerwowy jesteś i kawy dużo pijasz :D :D
nie pamiętam czy masz możliwość kąpieli świetny wspomagacz :)
Awatar użytkownika
 edoss91
Basieńka44:

jaki mozesz mi polecic olej z wiesiolka i jaki ostropest???? :geek:
niestety nie mam mozliwosci kąpieli ;( tylko i wylacznie prysznic posiadam :crazy:
co do kawy to... pilem 1-2 dziennie ale powiedzialem sobie ' nie ' i od jakiegos tygodnia wogóle ZERO i mam zamiar sie tego trzymać! :notguilty:

antonina:

ten magnez z Twojego linku polecasz ? warto akurat ten zakupic ?
a co do MSM to mozesz mi jakies linki podac tych wartych zakupu ?

co do odstepu ok godzinnego miedzy lekami..... hm ? czyli po zmyciu drozdzy szamponem dopiero po godzinie cerko czy moge od razu ? ma to jakis wplyw ?? a Cocois chce na noc a RANO doiero zmyc szamponem i po tym cerko na glowe :P wiec jaki sens w 1godz odstepach ? :D chyba ze cos zle zrozumialem ? :minishock:
 Basieńka44
asieńka44:

jaki mozesz mi polecic olej z wiesiolka i jaki ostropest????
niestety nie mam mozliwosci kąpieli tylko i wylacznie prysznic posiadam
co do kawy to... pilem 1-2 dziennie ale powiedzialem sobie ' nie ' i od jakiegos tygodnia wogóle ZERO i mam zamiar sie tego trzymać!
Nie mam wiarygodnego źródła ostropestu więc zażywam sylimarol a olej z wiesiołka myślę że każdy dobry z apteki tego akurat nie mam jakiegoś sprawdzonego :)
magnez polecam SLOw - Mag czerwony wchłania się dopiero w jelitach i najszybciej nim można ewentualne braki uzupełnić jak je masz oczywiście(objawy niedoboru)
hm ? czyli po zmyciu drozdzy szamponem dopiero po godzinie cerko czy moge od razu ? ma to jakis wplyw ?
możesz od razu
cocoisu nie znam tutaj nie podpowiem
Awatar użytkownika
 edoss91
olej z wiesiolka w plynie czy moga byc kapsulki ?????
 Basieńka44
Ja łykałam tylko w kapsułkach i to krótko
zrezygnowałam z suplementów na rzecz naturalnych pokarmów
a po oleju z wiesiołka u siebie różnicy nie widziałam lepsze efekty daje mi sylimarol :)
Awatar użytkownika
 antonia
edoss91 pisze:co do odstepu ok godzinnego miedzy lekami
Jest taka zasada w leczeniu maściami, żeby nie nakładać jednej maści na drugą w odstępie czasu mniejszym niż 1 godzina.
Co do siarki MSM to niestety nie mogę podać Ci źródła zakupu, musisz sam poszukać na necie co Ci się najbardziej opłaci. I sprawa kąpieli- nawet jak się nie ma wanny, można sobie poradzić pod prysznicem :D
Zajrzyj tutaj na porady praktyczne:
http://mojaluszczyca.pl/viewforum.php?f=144
może Ci się na coś przydadzą. :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7