W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
Witam wszystkich serdecznie,
Tyle tu wszyscy piszecie, próbuję wszystko dokładnie przeczytać.
Choruję na łuszczyce od ponad dwóch lat, leczyłam się cignoliną, w szpitalu mnie nią wyleczyli, pomaga mi też naświetlanie, ale nie mam możliwości się teraz regularnie naświetlać, ponieważ mam 3 - miesięczne dziecko, które karmię piersią, no i sterydy odpadają! Muszę więc zainwestować w lampę, bo do gabinetu z naświetlaniem mam daleko, chyba ze znacie kochani inne bezpieczne sposoby, które nie zaszkodzą mojej córeczce a pomogą mi choć trochę! Najbardziej zależy mi aby wyleczyć chociaż dłonie, na nich te zmiany są tak widoczne i dokuczliwe!:( Pomóżcie proszę!!!!
Mocz dłonie w płatkach owsianych choć raz dziennie i smaruj często maścią z wit A ochronną
możesz taką dostać recepturową też
Wit A 5,0
1% acidi borici
Eucerini ad ad
nie wiem czy to istotne w nawiasie
{M,f ung}
można tym nieźle zaleczyć choć potrzeba czasu
napisz gdzie masz te zmiany i jak dużo napewno ktoś oś jeszcze podpowie
Dziękuję za poradę Basieńko:) Proszę tylko powiedzieć, jak mam używać tych płatków owsianych dokładnie, tzn. w czym je mam zamoczyć? I czy tą maść robioną mogę zamówić w aptece, czy poprosić lekarza, żeby wypisał taką receptę, czy wystarczy jak podam w aptece ten skład, to zrobią? Przyznam, że jestem świeża w tym wszystkim, więc muszę o wszystko pytać dokładnie :blush:
Basieńka44 pisze:można tym nieźle zaleczyć choć potrzeba czasunapisz gdzie masz te zmiany i jak dużo napewno ktoś oś jeszcze podpowie
Jeśli bardzo zależy Ci na czasie to możesz zamiast moczenia w płatkach przetrzeć zmiany octem jabłkowym a potem maścią z wit.A lub nagietkową. W celu uniknięcia bezpośredniego kontaktu z dzidzusiem nakładaj po użyciu tych specyfików bawełniane rękawiczki z obciętymi palcami.
Jeśli coś jest dla Ciebie niejasne lub masz wątpliwości - pytaj, chętnie odpowiem :)
Dziękuję za poradę, zastosuję jeszcze dzisiaj i zobaczę, jak działa! Bo te dłonie najbardziej widać!! No poza nimi mam oczywiście zmiany na całym ciele, na łokciach, dłoniach i kolanach mam duże zmiany, które mam od dłuższego czasu, no i teraz wyszły mi na caaałym ciele w posatci małych kropek, ale z dnia na dzień po troszeczku się powiększają!!!To przerażające!!!
Proszę pomóżcie, jak znacie skuteczne metody!!!
Anka pisze:Dziękuję za poradę Basieńko:) Proszę tylko powiedzieć, jak mam używać tych płatków owsianych dokładnie, tzn. w czym je mam zamoczyć? I czy tą maść robioną mogę zamówić w aptece, czy poprosić lekarza, żeby wypisał taką receptę, czy wystarczy jak podam w aptece ten skład, to zrobią? Przyznam, że jestem świeża w tym wszystkim, więc muszę o wszystko pytać dokładnie :blush:
Bez recepty napewno będzie droższa na receptę 7,50
A płatki gotujesz 15 min dajesz do miski i w tym moczysz,ja używam kilka razy tych samych,podgrzewam tylko lub dolwam wrzątku[torebkę płatków sypie na raz]
można też przemywać wodę utlenioną jak bardzo swędzą maść ochronna z wit A dziecku nie zaszkodzi nawet jak przypadkowo dotkniesz je gdzieś
Oprócz tego zastosuje kąpiele w soli i oleju może być zwykły jak nie masz innego najlepszy dla mnie jest z pestek winogron
lub zioła jakie masz pod ręką albo przepisy na mieszanki są na forum
acha maść możesz stosować na całe ciało tam gdzie masz zmiany
Metoda o której piszę wydaje mi się bardzo skuteczna ale jest dosyć nieprzyjemna z powodu zapachu, no i szczypania jeśli skóra jest podrażniona. Można się też szybko zrazić lub przestraszyć kiedy zmiany nabierają mocno ciemniejszego koloru i trochę puchną. To nie jest szkodliwe ale trzeba postępować ostrożnie, żeby nie przedobrzyć. Po kilkunastu minutach zmiany robią się płaskie i nie szczypią, łuska ginie(można ją zetrzeć lekko wacikiem lub papierem kuchennym)i wszystko dochodzi do normy. :D
Pochwalam też sposób Basieńki, jest wolniejszy lecz również skuteczny :D