W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
 waldemar
Witam z łuszczyca zmagam sie juz kilka lat . Rok temu ukończylem szkolenie wojskowe i od tamtej pory mam co raz wiecej plam . Mam czerwoną skorę i robią mi sie płaty . Korzystałem z różnych maść tj jak : Lolrinden A , Elcom , dermovate , Novate i jeszcze 2 maście robione (cygnolina) . Mam coraz wieksze plamy , trenuje sporty walki i coraz bardziej widać moją chorobę . Co polecicie mi . Mam rejestracje w szpitalu prywatnym za 6 miesięcy .
Załączniki
DSC02648.JPG
DSC02648.JPG (125.23KiB)Przejrzano 875 razy
DSC02649.JPG
DSC02649.JPG (148.46KiB)Przejrzano 875 razy
DSC02650.JPG
DSC02650.JPG (120.48KiB)Przejrzano 875 razy
Awatar użytkownika
 szater
Moze tak: nie widze zadnych oznak leczenia prowadzonych na zmianach a już napewno nie leczenie cygnolina.Mysle ze powinienes troszke poczytac o co chodzi w leczeniu łuszczycy,to żmudny proces i trzeba naprawde dużo wysiłku aby zapanowac nad choroba i uzyskac remisje.
Tu nie ma nic na skróty.Po pierwsze musisz pozbyc sie łuski:masc siarkowo-salicylowa,okłady z herbaty zielonej.Potem musi isc leczenie_sterydy,cygnolina,dziegcie,naswietlania-nie wiem co masz tam teraz pod reką.
Wspomagające są kąpiele:silnie zasolona woda z olejem i 20 min lezakowania.
Całe ciało musisz nawilzac i natłuszczac-to dwie rózne czynnosci.
Trudno mi cos ci podpowiedziec gdyż nie mam pojecia co masz w domu do leczenia,na wiekszosc masci musisz miec recepty.