W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
Stosuję COCOIS od 9 dni i już zużyłam opakowanie, rewelacji nie widzę, natomiast pogorszenia też nie mam a co w moim przypadku następowało szybko po odstawieniu sterydów. Tak więc chciałabym kontynuować kurację i tu problem! Poinformowano mnie że leku nie ma w hurtowniach. Chciałam to czymś zastapić, ale nic mi nie zaproponowali :( . Czy ktoś w ostatnim czasie zaopatrywał sie w maści dziegciowe? Proszę o poradę :)
Sprawdziłam na Cefarm24 i faktycznie cocoisu nie ma a zawsze tam był. :surprised: Możesz sie pokusić o maści o robione na bazie proderminy lub dziegcia sosnowego, potrzebna recepta, tylko też są cięzko dostępne. Sprawdz w aptece czy ci zrobią.Prodermina w moim mieście dostępna jest w jednej aptece. Koszt to 7,50.
Co do leczenia dziegciami, mozolna, wymaga cierpliwości i samozaparcia, ale do wykonania mnie sie udało.Całość leczenia to ok 2 nawet do 3 m-cy. :)
Gosiaczek68 pisze: Co do leczenia dziegciami, mozolna, wymaga cierpliwości i samozaparcia, ale do wykonania mnie sie udało.Całość leczenia to ok 2 nawet do 3 m-cy. :)
No kurde, bo dwa już miesiące stuknęły i korci mnie dermovate...
W niektórych miejscach widać, że smoła działa ale w niektórych jakby nic a nic.
Jeszcze do końca roku spróbuję a jak nie będzie sukcesu to... Może kupię coś z mocniejszym udziałem dziegciu:-)

Używam teraz 2% maści na bazie jakiegoś tłuszczu więc zmiany nie wysychają.Zobaczymy co będzie dalej ale przyznam, że chwilami korci mnie do sterydów jak cholera.
Strasznie trudno wyzbyć się nałogu sterydowego :D zwłaszcza jak rezultaty są marne. Musisz wiedzieć, że skóra się przyzwyczaja do leków, dlatego warto je co jakiś czas zmieniać na inne, potem znów do nich powracać. W ten sposób nie dajemy skórze odpocząć i szybciej się goi. Ja stosuję tę metodę z powodzeniem, nie wiem jak się sprawdza u innych. :D
Papcio pisze:
Gosiaczek68 pisze: Co do leczenia dziegciami, mozolna, wymaga cierpliwości i samozaparcia, ale do wykonania mnie sie udało.Całość leczenia to ok 2 nawet do 3 m-cy. :)
No kurde, bo dwa już miesiące stuknęły i korci mnie dermovate...
W niektórych miejscach widać, że smoła działa ale w niektórych jakby nic a nic.
Jeszcze do końca roku spróbuję a jak nie będzie sukcesu to... Może kupię coś z mocniejszym udziałem dziegciu:-)

Używam teraz 2% maści na bazie jakiegoś tłuszczu więc zmiany nie wysychają.Zobaczymy co będzie dalej ale przyznam, że chwilami korci mnie do sterydów jak cholera.
Jeżeli jestes w UK to tam jest dostepny Exorex tez przetestowałm na sobie, nie smierdzi nie tłuści wysycha na skórze.
Ma dziegcia 5% to i silniejszye od tego co uzywasz, na recepte tani jak barszcz, ale tez można bez ok 30 funtów.