W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
 BIATA
Właśnie używałam tego preparatu ziołowego, atomizerem nie da rady psikać bo jak psiknę na zmianę na brzuchu to to wszystko mi spływa do dołu, więc moczę palec w butelce i tak smaruję:)
To nie steryd nic się nie stanie jak poleci na zdrową skóre
ale szkoda preparatu bo drogi więc dobry pomysł :)
Witam Was w te burzowe popołudnie :) jakoś długo nie pisałam ale to dlatego że nie bardzo mam czas a jak już go znajde to są ciągle burze a moje mama jest na nie przewrazliwiona i nie pozwala mi korzystać z komputera :D teraz też znów grzmi masakra z tą pogodą :nomnom: A u mnie to powiem Wam że jest bez zmian znów mi wysiało parę zmian ale opowiem Wam historię pobolewał mnie ząb 4 tak mi się wydawało że to on ale nie byłam pewna może nie tyle pobolewał ale strasznie reagował za ciepło i zimno mówiłam pani stomatolog o tym a ona mówiła że nic nie widać i żebym się nim nie przejmowała tym i kupiła pastę elmex zielona na wrażliwość zębów, mówiłam jej że to może nie ten i żeby obok sprawdziła bo ja pewna nie jestem, no i nic nie widziała i kazała mi przyjść na kontrol za pół roku, a doskonale wiedziała że mam łuszczycę i muszę dbać o zęby itp opowiadałam jej że nie mogę dopuści do żadyh infekcji stanów zaplnych itp. No i na tym się skonczyło bo już miłam jej dosycc tłumczyć że jest coś nie tak..
No i w ta sobotę bolał mnie zab mocno poszłam do niej w poniedziałek i już wtedy wiedziałam że to 3 i dzisło mi napuchło i okazało się że trzebaa leczyć knałowo masaaakra zdenerwowałam się bo wcześniej mówiłam jej że coś mi się nie podoba, i wydaję mi się że przez to mogło mnie co jaakiś czaaas trochę wysypywać bo to się zrobił stan zapalny no nie? no i teraaz te kaaanały mi oczyściła jutro znów mam wizytę. j tam zawsze coś.
A ja daalej robię kapiele co drugi dzien systematycznie :) w oleju i soli do tego natłuszam maaścią nagietkową i biorę sylimarol i beta karoten i cynk, nie wprowadziłam jeszcze tego sufrinu i kapieli w chlorku magnezu ale będę musiała, aaa Tym preparatem od Pana Feliksa przyznam że się smarowałam ale nie systematycznie, teraz maam więcej zmian małe ale sa powyskakiwały mi na brzuchu i plecach nowe i tamte co ostatnio wyszły trochę się powiększyły.
BIATA pisze:[...] teraz maam więcej zmian małe ale sa powyskakiwały mi na brzuchu i plecach nowe i tamte co ostatnio wyszły trochę się powiększyły.
Mogę tylko powiedzieć, co ja bym zrobiła - ja bym wróciła do proderminy. Świeże zmiany lżej sie u mnie leczą - często po zimie mam takich kilka a łydkach - wystaraczy na nie kilka mźnięć, słoneczko i nie ma po nich znaku. Tych starych w sensie na starych miejscach, już na taki lep nie wezmę.

Młoda :* obserwuj się, masz też już duże doświadczeni w leczeniu siebie, i działaj. Powodzenia :)
Ja myślę, że nie zaszkodziłoby połączenie wszystkiego razem, czyli kąpiele i proderminkę, słoneczko też w miarę możliwości i rozsądku. :D :D
Moim zdaniem macie rację też tak myślałam o tej proderminie tylko wiem że ja nie dam rady się nią smarować i opalać bo mnie po chwili już będzie parzyło po około 10 minutach mnie strasznie boli skóra parzy po chwili, tak sobie myślałam o exorexie że może by był lepszy? ale kurcze taki on drogi jest że masaakra no ale trudno musiałabym wydać na niego.
Dziś byłam znów u dentyski znów mi zatruła tego zęba w tym kanale w poniedziałek już będzie plombę zkładała, myślicie że to od zęba mogło mnie sypaać i sypie o jakiś czas?
Nie wiadomo od czego łuszczyca sypie, przyczyny są nieznane.
To co wyraźnie nam dolega, trzeba wyleczyć.
Nie opalaj się na posmarowaną skórę proderminą, najpierw musisz ją rozpuścić w 15 minutowej kąpieli, potem obficie nasmarować się masłem kakaowym zanim wyjdziesz na słońce.
I najlepiej opalać się w ruchu. :D :D
antonia pisze:[...]myślicie że to od zęba mogło mnie sypaać i sypie o jakiś czas?
Może ale wcale nie musi. U mnie przy mojej paradentozie, i przy serwowanych czasami antybiotykach w związku z nią, nic w temacie ł. się nie dzieje. To bardzo indywidualna sprawa.

Z zakupem tego exorexu wstrzymaj się, na razie. może coć w temacie dziegci wykombinuję innego.

Ale procedury o jakich pisze Antonia, powinny Ci też pomóc opanować tego opalanka po proderminie. Powodzenia :*
 BIATA
Dzis pierwszy dzień posmarowałam się proderminą wróciłam do niej, już chyba konieczne było leczenie bo zmiany się powiększały i narastała mała łuska i troszkę mnie zaczynało swędzić, będę teraz stosowała tą proderminę i kąpiele, to mówisz Heniu że mam sie wstrzymać z tym exorexem?? w sumie dobrze by było go kupić bo na słońcu by mi nie poparzało skóry a po za tym jak gdzieś w wakacje będę chciała wyjechać np. nad morze to będzie łatwiej mi się nim smarować nie śmierdzi nie brudzi itp, kurcze tyle że on jest masakrycznie drogi no ale jakby trzeba było to trzeba.
  • 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 103