W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
eh przykre żeby człowiek leżąc w szpitalu musiał martwić się i dociekać czy przypadkiem mu nie zaszkodzą, a co do tego smarowania przed naświetlaniem to nawet w solarium zaleca się zmycie z ciała wszelkich kosmetyków, makijażu przed opalaniem swoją drogą kiedy leczyłam się cygnoliną lekarz poinformował mnie, że takie leczenie jest przeciwskazaniem do naświetlań a nawet do przebywania na słońcu
A ja mam takie pytanie związane z tematem, chodzę na lampy już jakiś czas i nigdy się nie smarowałem niczym przed ale teraz jest problem bo kończy się sesja i mam zajęcia od 8-15.
Pytanie czy mogę się rano posmarować delikatnie kremem nawilżającym, mając wieczorem lampy bo ciężko się nie smarować cały dzień.
z tego co wiem zawsze po lampach sie smarowałam balsamem nawilzającym lub dodatkowo masciami zleconymi przez lekarza.Skóra jest dodatkowo wysuszana po lampach jak funkcjonowac bez nawilzania? :surprised:
Takie jest moje doswiadczenie....może teraz cos sie zmieniło :notguilty:
Można się nawilżać i natłuszczać zarówno przed, jak i po opalaniu. Natomiast nie wolno używać przed naświetlaniem maści czy kremów, które mają wpływ na zmianę pigmentu skóry lub mogą spowodować poparzenie (salicylowe, dziegciowe, z vit D3, sterydy) Jeśli ktoś je stosuje, to przed naświetlaniem - opalniem powinien je dokładnie zmyć, najlepiej olejem i ciepłą wodą.