W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
Awatar użytkownika
 antonia
Czy aby dobrze wymyłeś ziele z kurzu i ew. oprysków zanim je nałożyłeś na zmiany?
U mnie ono błyskawicznie zalecza, kąpaliśmy nawet w wywarze z wrotyczu moją 1,5 roczną wnusię, która również ma kłopoty z AZS i równie pięknie jej znika.
aa 003.JPG
aa 003.JPG (68.57KiB)Przejrzano 1363 razy
To jest zdjęcie zrobione dzisiaj po trzech okładach na noc na nogę.
Okład robiłam na mocno zaognioną czerwono-brunatną plamę.
 Basieńka44
Pierwszy krok jestem w trakcie rzucania palenia i ograniczyłem alkohol do minimum pozostaje jeszcze kwestia diety
Tak rzucanie palenia jak i długie leczenie sterydowymi maściami może mieć wpływ na taką reakcje skóry
Z diety odstawiła bym mączne,słodkości i mleko przy łuszczycy na dłoniach.
Jak skóra przesuszona też może być odwrotna reakcja skóry.
Przejście na leczenie naturalne niestety musi trochę potrwać zanim skóra się oczyści.
Awatar użytkownika
 Mateusz_29
Przykleiłem plasterek żeby sprawdzić czy nie mam uczulenia miałem go prawie cały dzień i nie było na skórze ani śladu, wiec to nie wrotycz:). Będę próbował jeszcze może się poprawi wrzucam fotki lewej i prawej dłoni zdjęcia nie są super jakości robione telefonem. Ludziom o słabych nerwach nie polecam oglądać :ill:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Chyba będę musiał sobie wziąć L4 jeśli stan się nie poprawi bo ból już zaczyna przeszkadzać w pracy. Byłem jakiś czas temu u alergologa bo od małego mam uczulenie na pyłki,parę lat nie miałem żadnych objawów i w tym roku się zaczęło kichanie i łzawienie dość mocne. Doktor powiedział że to też może mieć wpływ na te zmiany na skórze i kał mi zacząć w końcu odczulanie, same nieszczęścia w tym roku masakra
Ostatnio zmieniony 17 lip 2014, o 16:26 przez Mateusz_29, łącznie zmieniany 1 raz.
 Basieńka44
Nie jest tak źle miewałam gorzej na całej dłoni nie tylko tyle :D
natłuszczaj porządnie bo widać że skóra przesuszona dlatego pewnie taka reakcja mogła być
Ja natłuszczam takie zmiany epikremem,maść z wit A itp
Awatar użytkownika
 Mateusz_29
Teraz mam nocki i zrobiłem fotki na świeżo po przebudzeniu;)
Natłuszczam cały czas kermurenem, balsamem azs z ziaji używam maści z wit A i balsamu neutrogena z maliną norweską(badzo fajny balsam podoba mi sie jego zapach :D )
Awatar użytkownika
 antonia
Na Twoim miejscu nie rezygnowałabym z wrotyczu. Skoro jest tak źle, to spróbuj pomoczyć najpierw dłonie w mieszance z płatków owsianych i wrotyczu ( 3 łyżki płatków + 3 łyżki rozdrobnionego wrotyczu + 2 szklanki wrzącej wody)zaparzyć i odczekać aż przestygnie. Moczyć 15-20 minut, osuszyć i posmarować maścią lub kremem z wit A.
Awatar użytkownika
 Mateusz_29
Będę próbował, dzieki :D
 Basieńka44
Byłem jakiś czas temu u alergologa bo od małego mam uczulenie na pyłki,parę lat nie miałem żadnych objawów i w tym roku się zaczęło kichanie i łzawienie dość mocne. Doktor powiedział że to też może mieć wpływ na te zmiany na skórze i kał mi zacząć w końcu odczulanie, same nieszczęścia w tym roku masakra
W tym roku jest duża wilgotność powietrza dlatego wszystkie nieszczęścia pewnie, ja też mam większy problem jak zazwyczaj bywało.
Powinieneś iść na L4 i podleczyć, szybciej by to poszło myślę.
Dłonie szybciej się leczą jak nie mają kontaktu z przedmiotami publicznego użytku chory naskórek chłonie bakterie i brud co utrudnia leczenie.
Awatar użytkownika
 Mateusz_29
Ok ide się zarejestrować do lekarza po l4 mam nadzieje ze da na tydzień chociaż:) akurat za tydzień wypada urlop to sobie przedłużę i w końcu dłonie odpoczną mam nadzieje że nastąpi jakaś poprawa po tym czasie :)
 Basieńka44
Mocz w siemieniu lnianym nawilży skórę odpowiednio to i leczenie szybciej pójdzie bądź w płatkach owsianych
już po kilku razach widać różnice
moczenie powinno trwać 20 min a potem dodatkowo nawilżaj/natłuszczaj w miarę potrzeby
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10