Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
 pumpernikiel
Cześć,

czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć, jak łączyć leczenie cygnoliną (dosatłem receptę) z naświetlaniami (naświetlania chcę na własną rękę zakupioną lampą, bo zanim dostane się na NFZ miną wieki). Czy moża te dwie metody łączyć jednocześnie, tzn cygnolina jednego dnia, następnego dnia naświetlanie? Czy najpierw zakończyć leczenie cygnoliną a potem dopiero wykończenie UVB?

Dzięki z góry za wskazówki
Awatar użytkownika
 szater
witaj ,ja tak własnie bym zrobiła,najpierw cygusia a po leczeniu nia naswietlania.Oczywiscie są tez metody(kiedys przynajmniej były ) łaczace te terapie ale skutki przynajmniej u mnie były fatalne.Tam gdzie smarowałam cygusia poparzyłam ciało,potem byłam brazowa w łaty.Jak podleczysz cygusia i zostaną białe plamy to je mozesz troszke wyrównac po opalaniu.Oczywiscie nie do konca ale zawsze mniej są widoczne.Nie wiem czy teraz nadal preferuja taka metode leczenia cygnolina +naswietlania...bo ostatnio cos niekoniecznie przyjaznym okiem patrza na cygnolinę,nawet stęzenia zmniejszono do minimum :notguilty: