Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
Dzień dobry
Mam 43 lata. Z łuszczycą mam nieprzyjemność znać się od chyba ośmiu lat.
Zaatakowała mi paznokcie, głowę, uszy i ciało.
Praktycznie udało mi się ją pokonać na ciele, niestety pozostałe miejsca wciąż trwają.
Najpierw odwiedzałem wielu lekarzy, dostawałem kolejne maści od cygnoliny po różnego rodzaju sterydy. Jeździłem do Lądka Zdroju gdzie wykupywałem zabiegi - kąpiele radonowe, naświetlania - bez większych sukcesów.
Pojechałem na Białoruś i wszedłem do apteki - kupiłem mydło dziegciowe i siarkowe a także kilka różnych maści- stosowałem na różne fragmenty ciała i wydaje mi się, że osiągnąłem pierwszy pozytywny przełom. Myłem się tylko tymi mydłami, a skuteczne okazały się maści z serii Antypsioriazis - udało mi się wyleczyć całkowicie jeden łokieć i kilka miejsc na nogach. Postęp leczenia jednak się w pewnym momencie zatrzymał. Zastosowałem kolejny specyfik z zagranicy - kupiłem na Ebayu chiński krem - Bang Fung Ning - i znowu kolejne sukcesy i znowu po paru tygodniach zatrzymanie efektów. Podczas wizyty w Anglii kupiłem kilka produktów i znowu duży postęp po Exorexie (jeszcze udało mi się kupić dwukrotnie ten krem na Allegro - co ciekawe dwa rodzaje opakowań - produkowane chyba w różnych fabrykach - 100 ml i 250 ml. to 250 ml zdecydowanie słabsze). Zmiany na ciele całkowicie zniknęły (poza drugim łokciem). Odpuściłem więc leczenie na kilka miesięcy. Teraz właśnie wróciłem - i znowu rosyjski krem okazał się skuteczny - wyleczył drugi łokieć.
Tak więc jestem czysty na ciele. Problemem wciąż są paznokcie, skóra głowy i uszu (choć te dwa ostatnie miejsca wyglądają dużo lepiej niż kilka lat temu).
Nie mam pewności czy zadziałały te specyfiki czy może inne czynniki, a może po prostu psychika, ale może warto by ktoś z Państwa też spróbował takiego miksu? Może ktoś ma takie doświadczenia?

Próbowałem wstawić zdjęcie tego zestawu leków ale występuje jakiś błąd na stronie forum
Tymczasem wrzuciłem to zdjęcie na https://ibb.co/tMvg377