Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
Skład
100 g maści zawiera: substancja czynna: Zinci oxidum 10,0 g; substancja pomocnicze: wazelina hydrofilowa.

Działanie
Lek Maść cynkowa zawiera substancję czynną tlenek cynku, który posiada działanie wysuszające.

Wskazania
Lek stosowany jest wspomagająco w łagodnych stanach zapalnych skóry, na otarcia naskórka i pomocniczo w leczeniu trądzika.

Dawkowanie
Zewnętrznie, smarować 1-2 razy dziennie zmienioną chorobowo powierzchnię skóry. W przypadku trądziku maść nanosić punktowo.
nie widzę tutaj kwasu salicylowego
z maści rumiankowej zaś to naturalny składnik ziół zupełnie inne działanie jak wytwarzany chemicznie :notguilty:
doświadczenie w walce z naszą przypadłością to bardzo cenna rzecz
po kimś tak długo chorującym można by się czegoś więcej spodziewać niż tylko polecanie za lekarzem sterydów itp itd.
no chyba że ktoś jest totalnym ignorantem co chodzi o własne ciało i woli jak ktoś inny podejmuje decyzje jak o nie dbać :zipit:
W sieci pełno info wystarczy poczytać zamiast krytykować ciągle i stale innych że to robią :notguilty:
Basieńka44 pisze:no chyba że ktoś jest totalnym ignorantem co chodzi o własne ciało i woli jak ktoś inny podejmuje decyzje jak o nie dbać
I tu się zgadzamy, jestem przekonana, że Wujaszkowo nie jest "totalnym ignorantem co chodzi o własne ciało" i nie woli niekompetentnych doradców z forum od lekarzy specjalistów z dziedziny urologii.
Powiedz mi kochanienka czy moje porady ci zaszkodziły :notguilty:
czy jednak przynajmniej jedną z nich stosujesz i polecasz innym konsultowałaś ją ze specjalistą może :zipit:
Nie podam żadnych więcej pomysłów przynajmniej co niektórym :*
a co znajdę i sprawdzę zachowam dla siebie
Basieńka44 pisze:Powiedz mi kochanienka czy moje porady ci zaszkodziły
Nie zastosowałam żadnej z Twoich porad na miejsca intymne. :speechless:
Basieńka44 pisze:czy jednak przynajmniej jedną z nich stosujesz i polecasz innym konsultowałaś ją ze specjalistą może
Jeśli chodzi Ci o magnez kochanenka, to faktycznie konsultowałam się w temacie z dermatologami w tutejszej klinice . O ile wiem sama tego nie praktykujesz? Natomiast jeśli chodzi o maści, nie przyniosły mi żadnego pożytku, zmiany zamiast się goić szybko się powiększały, przykro mi.
antonia pisze:
Basieńka44 pisze:Powiedz mi kochanienka czy moje porady ci zaszkodziły
Nie zastosowałam żadnej z Twoich porad na miejsca intymne. :speechless:
Basieńka44 pisze:czy jednak przynajmniej jedną z nich stosujesz i polecasz innym konsultowałaś ją ze specjalistą może
Jeśli chodzi Ci o magnez kochanenka, to faktycznie konsultowałam się w temacie z dermatologami w tutejszej klinice . O ile wiem sama tego nie praktykujesz? Natomiast jeśli chodzi o maści, nie przyniosły mi żadnego pożytku, zmiany zamiast się goić szybko się powiększały, przykro mi.
A to jak się kąpiesz to odpinasz może miejsca intymne :speechless: :surprised:
Praktykuje czasami w innej postaci jak ty jednak :D
ale ja ci żadnych maści nie polecałam z tego co pamiętam opisuje ich działanie na forach ale żeby tobie polecać nie przypominam sobie :surprised:
Jeśli chodzi Ci o magnez kochanenka, to faktycznie konsultowałam się w temacie z dermatologami w tutejszej klinice
Wielka szkoda że tej informacji nie podajesz przy swoich opisach może więcej chętnych by sobie pomogło nie sądzisz :surprised:
autor: vitaminka » 28 lis 2012, 17:05
smlie Kupiłam chlorek magnezu i będę dodawać do kąpieli zamiast zwykłej soli jak dotychczas. czytałam same pozytywne opinie na ten temat wystawiane przez lekarzy specjalistów i nie mogłam oprzeć się chęci wypróbowania tego rarytasu na sobie. Będę opisywać rezultaty w poprawie zdrowia i samopoczucia good
Czy może to ta konsultacja to przepraszam przeoczyłam :zipit:
Ani ja , ani nikt inny nie pojmuje co chcesz udowodnić.
Nieraz swoimi bzdetami możesz zaszkodzić komuś ufnemu, potrzebującemu pomocy. Takie zachowanie jest naprawdę szkodliwe na forum, zastanów się chwilę, zanim zaczniesz się znów nakręcać. Uważam, że ta dyskusja tutaj zupełnie nie ma sensu.
Uważam, że ta dyskusja tutaj zupełnie nie ma sensu.
takoż samo i ja uważam wiec kończę te wymianę zdań :*
Dzięki tym swoim bzdetom miałam już dwie remisje czekam cierpliwie na trzecią czym nie każdy może się pochwalić stosując ściśle według wskazań lekarza
jak więc widzisz moje wynalazki nie zabijają a skutecznie pomagają ale .........................
szkoda słów